Görüş Bildir

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'a beraat

Gültan Kışanak, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada beraat etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak'a beraat

DİYARBAKIR- Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın, hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada beraatine karar verildi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Kışanak ve avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Kışanak'ın konuşmasının, terör örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya teşvik edecek nitelikte olmadığını gerekçe göstererek, beraatine karar verilmesi yönünde görüşünü bildirdi.

BERAAT KARARI VERİLDİ

Duruşmada savunma yapan Kışanak, Sur Belediye Başkanının gözaltına alınmasına ilişkin belediyeyi ziyaret ettiğini belirterek, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladığını belirtti.

Konuşmalarında yasa dışı bir açıklama bulunmadığını ileri süren Kışanak, şöyle devam etti:

"Konuşmamın içeriğinde örgüt propagandası ve örgütü öven bir durum söz konusu değildir. Demokratik özerkliğin siyaseten tartışılması gerektiğine belirten bir konuşma yaptım. Ayrıca bir kadın cesedi üzerinde yapılan bir eylemi eleştiren bir konuşmadır. Bu eylem ile ilgili olarak devlet kurumlarınca soruşturma da açılmıştır. Konuşmalarımın üzerinde suç unsuru yoktur. Tüm açıklamalarımın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle beraatimi talep ediyorum."

Savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme, Kışanak'ın "terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi