Görüş Bildir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Uyardı! Diyarbakır -20 dereceyi görecek

Büyükşehir Belediyemiz, iki gündür devam eden yoğun kar yağışına karşı tüm tedbirleri alarak, kırsal ilçeler ve kent merkezinde ana arterleri tuzlamaya, kar küremeye devam ediyor. Vatandaşları zorunlu olmadıkça özel araçlarını kullanmamaya, toplu taşıma araçlarını tercih etmeye çağıran Belediyemiz, hava sıcaklıklarının -20’ye kadar düşeceği uyarısında bulunarak, halkı tedbirli olmaya çağırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Uyardı! Diyarbakır -20 dereceyi görecek

Sürücülerin ve vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gereken tüm tedbirleri alan Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kenti etkisi altına alan kar yağışına karşı ana arterleri tuzlayarak ve kar küreyerek, trafik güvenliğini sağlamaya, yollarda yaşanacak olası mağduriyetleri önlemeye çalışıyor.  Kar temizleme çalışmalarında öncelikli olarak caddeleri, bulvarları, hastane ve okul yollarının açık kalmasını sağlamaya çalışan ekipler, kırsal ilçe ve grup mahalle yollarında da aynı çalışmaları hummalı bir şekilde yürütüyor. Yağışın fazla olduğu Kulp ve Çınar’ın grup köy yollarında kar küreme çalışmalarına devam eden ekipler, gece tuzlama çalışmalarını, Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri ise kaldırımları temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Toplu taşıma araçlarını tercih edilsin önerisi

Hava sıcaklıklarının bu geceden itibaren -20’ye düşeceğini belirten Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı yetkilileri, iki gündür donmaya karşı ana arterleri tuzlayarak ve kar küreyerek açık tuttuklarını kaydediyor. Tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan yetkililer, ancak yine de vatandaşları zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaya, özel araçları yerine toplu taşıma araçlarını kullanmaya çağırıyor.

Su sayaçlarını koruma çağrısı

DİSKİ Genel Müdürlüğü ise su sayaçları ve tesisatın donma riskine karşı vatandaşı dikkatli olmaya çağırıyor. DİSKİ, donmalara karşı su sayaçlarının cam yünü, battaniye, eskimiş kazaklarla sarılabileceğini belirtiyor. DİSKİ, sayaçların donması halinde su akışının da kesintiye uğrayacağı konusunda vatandaşları uyarmayı sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi