Diyarbakır Dicle’de bombalı saldırı: 1 şehit, 7 yaralı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir polisin şehit olduğu saldırıda yaralanan biri polis 7 kişinin tedavileri sürüyor.

Diyarbakır Dicle’de bombalı saldırı: 1 şehit, 7 yaralı

Alınan bilgiye göre, 27 Mayıs Mahallesi Ergani Caddesi Afet Küme Evleri mevkisinde polis aracının geçişi sırasında teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. Patlamada biri ağır 2 polis ile 6 sivil yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Devlet Hastanesi ile Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı.

Yaralanan polis memurlarından biri kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit oldu.

Patlamanın şiddetiyle yol ile çevredeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

YARALILARIN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Saldırıda yaralanan biri polis 6 kişinin Diyarbakır ile Dicle Devlet Hastanesindeki tedavileri sürüyor.

Dicle Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden yaralılardan Mehmet Nezir Ekinci (70), yaptığı açıklamada, evde uyuduğu sırada patlamanın meydana geldiğini, çevredeki vatandaşların yardımıyla evden çıkarıldığını söyledi.

Ekinci, saldırıda evde bulunan iki yakının daha yaralandığını belirtti.

"KÖYÜMÜZDEN TERÖR NEDENİYLE GÖÇ ETMİŞTİK"

Zekiye Onay, Kur'an okuduğu sırada patlamanın meydana geldiğini anlatarak, sürünerek evden çıktığını, bu sırada eline cam parçaları battığını dile getirdi.

Onay, "Her zaman dua ederdim olaylar olmasın diye ama bu saldırı başımıza geldi. Çocukları olanlar var. 1993 yılında köyümüzden terör nedeniyle göç etmiştik. Orada da evimi yaktılar, burada da saldırı bizi buldu. Neyim varsa hepsi gitti. Şimdi ben nereye gideyim? Bu insanlık değil." dedi.

Saldırıda büyük hasar gören evlerini zor şartlarda aldıklarını anlatan Onay, ev ve eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini aktardı.

Yaralıları hastanede ziyaret eden AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert, terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Patlamada şehit olan polis memuruna Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Aktert, bu saldırıların bölgeye büyük zarar verdiğini belirtti.

Aktert, ilçe halkının teröre karşı olduğuna işaret ederek, "Bu resmen bir katliamdı. Yaralanan iki vatandaşımız 1990'lı yıllarda Kırkpınar köyünde oturuyorlardı. Orada evlerini yakıp yıkanlar, bugün burada da yakıp yıkıyorlar. Bu saldırı Dicle'ye yapılan bir saldırıdır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak: Anadolu Ajansı