Görüş Bildir

Diyarbakır fethi kutlanacak

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi (AGD), Diyarbakır'ın Fethi'nin 1376. yıldönümü dolayısıyla etkinlik düzenleyecek.

Diyarbakır fethi kutlanacak

AGD Diyarbakır Şube Başkanlığı tarafından yapılan toplantıda konuşan Genel Başkan Salih Turhan, etkinliğin 2 Mayıs Cuma günü Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda yapılacağını belirtti.

Diyarbakır'ın, Hazreti Ömer döneminde İyaz Bin Ganem komutasındaki İslam Ordusu tarafından fethedildiğini anımsatan Turhan, şöyle konuştu:

FETİH GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

"Diyarbakır’ın Fethi, Anadolu’nun İslamlaşması, İstanbul’un alınması ve İslam’ın Avrupa’ya taşınması yolunda çok önemli bir hamledir. Anadolu’nun İslamlaşmasını Diyarbakır’ın fethinden başlatmayan resmi tarih tezi kabul edilebilir değildir. Anadolu’da ve Avrupa’da İslam tarihini bu bölgeden başlatmayan her söz eksiktir. Diyarbakır’ın Fethi’ni, Mekke’nin Fethi’nden, Kudüs’ün Fethi’nden ayrı gören her söz de eksiktir."

Sahabeler şehri Diyarbakır'ın Fethi'ni kutlamayı kendilerine görev bildiklerini söyleyen Turhan, "Bu yıl Diyarbakır’ın Fethi Programının ikincisin hazırlıkları ile ilgili Diyarbakır’ımızdayız. Önceki yıl ülkemizin dört bir yanından gelen genç kardeşlerimiz Diyarbakırlılar'ın, Müslüman Kürt kardeşlerimizin candan misafirperverliğine şahit olmuşlardır. Diyarbakır ve Diyarbakırlılar, gençlerimizin kalbinde müstesna bir yer edinmiştir" dedi.

Turhan, 2 Mayıs Cumartesi günü Seyrantepe Kapalı Spor Salonunda düzenlenecek etkinliğe tüm vatandaşları davet ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi