Görüş Bildir

"Diyarbakır Hatırası" fotoğraf sergisi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesi 1. Ulusal Öğrenci Kongresi kapsamında "Diyarbakır Hatırası" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi (DÜ) Eczacılık Fakültesi 1. Ulusal Öğrenci Kongresi kapsamında "Diyarbakır Hatırası" konulu fotoğraf sergisi açıldı.

DÜ Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrenin yapıldığı salonda katılımcıları, fotoğraf sanatçısı Mehmet Kılıçoğlu'nun objektifinden Dİyarbakır'ın tarihi, kültürel ve doğal mekanlarını anlatan 30 fotoğraf karesi karşıladı.

Diğer illerden gelerek kongreye katılan misafirlere ilk olarak fotoğraflarla Diyarbakır'ın zenginlikleri anlatıldı.

DİYARBAKIR HATIRASI                                    

Gezi programının da olacağı kongre hakkında bilgi veren 1. Ulusal Öğrenci Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı ve eczacılık fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Ferhat Çiğdem, kongrenin ana fikrinin asıl Diyarbakır'ın insanlara anlatılması ve tanıtılması olduğunu dile getirdi.

Diğer kentlerde yaşayan insanların doğu ve Diyarbakır kültürünün yakından görmelerini sağlamak istediklerini ifade eden Çiğdem, "İnsanların kültürümüzü ve tarihimizi öğrenmesini istedik. Bu nedenle de kongremizde Mehmet Kılıçoğlu hocamızın desteği ile bir fotoğraf sergisi yaptık. Bu şekilde Diyarbakır'ı tanıyorlar." diye konuştu.

Çiğdem, Türkiye genelinden 350 katılımcı ve üniversite öğrencilerinin ilgisi ile bugün başlayan kongrenin eğitici ve öğretici konuşmaların yanı sıra kültürel gezilerle pazar gününe kadar süreceğini aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi