Diyarbakır OSB’ye 2 milyonluk yatırım

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan aldığı destekle toplam 2 milyon TL’lik 2 projeyi hayata geçirecek. Güneş enerjisi santrali kurarak yenilenebilir enerji alanında işletmelere örnek olmaya hazırlanan Diyarbakır OSB, gerçekleştireceği ikinci proje ile İlave OSB’nin 25 yıllık su ihtiyacını karşılayacak.

Diyarbakır OSB’ye 2 milyonluk yatırım

Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Karavil, “Mevcut OSB’nin sorunlarını bitirmek üzereyiz. İlave OSB’nin altyapısını güçlendiriyoruz. Bu doğrultuda geleceğimizi planlamalıyız. Diyarbakırlı sanayiciler olarak, yeni bir sayfa açarak ikinci OSB için hazırlıklarımızı yapmalıyız” dedi.

Mevcut OSB’nin sorunlarını her geçen gün çözen projelere imza attıklarını belirten Karavil şunları söyledi: “Karacadağ Kalkınma Ajansı ile bu yıl iki proje için sözleşmelerimizi imzaladık. Projeler kapsamında yaklaşık 1.2 Milyon TL’si Ajans’tan alınacak hibe olmak üzere, toplamda 2 Milyon TL’lik yatırım yapacağız. Diyarbakır OSB Yönetimi olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı'na “Diyarbakır OSB Su İşletme Birimini Kuruyor ve İlave OSB Alanı Suya Kavuşuyor” proje başvurusunda bulunduk ve başarılı ilan edildi. Yine Ajansın Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı'na “Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Enerjisini Güneşten Alıyor Projesi” ile başvuruda bulunduk ve bu projemiz de başarılı ilan edildi.

OSB’nin 25 Yıllık Su İhtiyacı Karşılanacak!

"Diyarbakır OSB Su İşletme Birimini Kuruyor ve İlave OSB Alanı Suya Kavuşuyor” Projesi ile 1 milyon 160 Bin TL yatırım gerçekleştirilecektir. Bu maliyetin 520.000,00 TL’si Ajans tarafından finanse edilecek. İlave OSB’nin tüm altyapısını tamamlayarak, yatırımcılarımızın bu sorunlarla uğraşmadan sadece yatırımlarına odaklanmalarını hedefliyoruz. Böylece yeni yatırımcı çekme şansımız artacaktır. Sorunlarla uğraşan değil işine yoğunlaşan yatırımcılarla ancak büyüyebiliriz. Projemizle, İlave OSB’de yer tahsis edilen firmaların şuan için aylık 402.000 tonluk su ihtiyacının karşılanması amacıyla 5 sondaj kuyusu hizmete alınacak. OSB’de faaliyet gösteren işletmelere, sağlıklı, güvenilir, yeterli ve ucuz içme suyu tedarik etmek istiyoruz. Projemiz tamamlandığında OSB’nin 25 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak.

Yenilenebilir Enerjide Firmalarımıza Örnek Olmak istiyoruz

Bir diğer projemiz çevre ile uyumlu kalkınmayı hedefleyen “Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Enerjisini Güneşten Alıyor Projesi”. Bu proje için Ajansımız 695.000,00 TL katkı sağlayacak. OSB olarak Ajansın katkısı ile birlikte toplam 963.000,00 TL’lik yatırım gerçekleştirileceğiz. Projenin amacı sanayi sektöründe yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırarak çevre kirliliğinin önüne geçmektir. Bu kapsamda Diyarbakır OSB bünyesinde 335 kWhlik Güneş Enerjisi Santrali kurulması suretiyle, elektrik enerjisi ihtiyacımızın bir bölümünü temiz ve sınırsız olan güneş enerjisinden karşılamayı hedefliyoruz. Ayrıca, OSB genelinde sanayi işletmelerinin şehir şebekelerinden kaynaklanan kesintileri minimuma indirgemek, sanayi işletmelerini yenilenebilir temiz enerji kullanımına özendirmek istiyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz