SON DAKİKA! Diyarbakır Suriçi’nde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Diyarbakır Suriçi’nde bu sabah polisle YDG-H’liler arasında çıkan silahlı çatışmadan sonra Diyarbakır Valiliği tarafından süresiz olarak ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

SON DAKİKA! Diyarbakır Suriçi’nde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Bu sabah Diyarbakır Suriçi’nde bulunan tarihi dört ayaklı minareye yapılan saldırıyı protesto eden Diyarbakır Barosu’nun eylemi sırasında silahlı çatışma çıkmış ve Tahir Elçi ile bir polis memuru hayatını kaybetmişti. Olayların yatışmaması üzerine Diyarbakır Valiliği ikinci bir açıklamaya kadar ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etti. İşte Diyarbakır Valiliği’nin yaptığı o açıklama;

Sur ilçemizde BTÖ mensuplarınca sokakların beton bariyerler ve hendeklerle kapatılarak kamusal faaliyetlerin ve vatandaşlarımızın günlük yaşamının engellenmesi, çocuklarımızın eğitim hakkının engellenmesi, sağlık hizmetlerinin alınmasının ve verilmesinin engellenmesi, vatandaşlarımızın kendi evlerine ve özel alanlarına girmelerinin engellenmesi, terör örgütleri tarafından başta kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza yönelik saldırı, sabotaj, taciz, yol kesme, patlayıcı madde kullanma, vb. eylemler devam etmesinden dolayı bariyerlerin kaldırılması, hendeklerin kapatılması, bariyer ve hendekler içine tuzaklanmış patlayıcıların etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince,  Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede (Cevatpaşa,  Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesinde) 28 Kasım 2015 Cumartesi günü saat: 13.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz