Görüş Bildir

Diyarbakır Tarihi Mekanlarına Turist İlgisi

Çözüm süreci ile birlikte Diyarbakır’da artan yabancı turistler, adeta açık hava müzesi konumunda olan ve içinde bir birinden kıymetli tarihi eserleri barındıran Sur ilçesinde gezerek tarihi yapıları inceliyor.

Diyarbakır Tarihi Mekanlarına Turist İlgisi

Ermenistan’dan Diyarbakır’a gelen 22 kişilik turist kafilesi rehberleri nezaretinde tarihi mekanları gezerek hem meraklarını gideriyor, hem de gittikleri mekanlarda bol bol fotoğraf çekiyor. Diyarbakır’ın değişik bölgelerinde bulunan tarihi mekanları gezen Ermenistan uyruklu kafile türünün tek örneği olan ve 4 ayağı üzerinde duran 4 Ayaklı Minare olarak bilinen Şeyh Matar Camii’nin minaresi ve aynı bölgeye yakın olan Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ni ziyaret etti.

TURİS İLGİSİNİ ÇEKİYOR

İlk ziyaretlerini 4 Ayaklı Minare olarak bilinen üzerindeki kitabesinde Akkoyunlu Sultanı Sultan Kasım tarafından 1500 yılında yaptırıldığı yazılı olan ve bu yüzden de Kasım Padişah Camisi de denilen Şeyh Mutar Camii yanındaki minareye yapan kafile burayı bir süre inceledikten sonra Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ne geçerek gezilerini sürdürdü. Diyarbakır ve çevresinde rastlanılmayan farklı bir mimari ile yapılan, dört kalın ve sade sütun üzerine oturtulmuş minareyi hayranlıkla inceleyen kafile buradan Surp Giragos Ermeni Kilisesi’ne geçti. Ermeni mimari tarihinin önemli eserlerinden birisi olan Surp Giragos Kilisesi Ortadoğu’daki en büyük Ermeni kilisesi özelliğini taşıyor.

Kafile Diyarbakır’daki tarihi mekanlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi