Diyarbakır Valiliği Hazro saldırısı için açıklama yaptı

Diyarbakır Valiliği’nce, PKK’lılar tarafından dün Hazro ilçesinde yapılan eş zamanlı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Diyarbakır Valiliği Hazro saldırısı için açıklama yaptı

Açıklamada, dün 18.45 sıralarında bir grup PKK mensubu tarafından Hazro İlçe Emniyet Amirliği, Hazro K1 Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu ile Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı’na eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çatışma başladığına dikkat çekilen açıklamada, çatışmanın yaklaşık 20-25 dakika sürdüğü ve çatışma sonrası örgüt mensuplarının araçlar ile ilçeden kaçmaya çalıştığı kaydedildi.

Saldırının yapıldığı kamu hizmet binalarında maddi hasar oluştuğunun vurgulandığı açıklamada, “Saldırıda bir polis memuru ve bir askeri personel hafif şekilde yaralanmıştır. Saldırı sonrası ilçe genelinde PKK mensuplarının yakalanmasına yönelik operasyon başlatan güvenlik güçlerimiz, PKK mensubu bir şahsı ölü olarak ele geçirmiştir. Ayrıca bir PKK mensubunun ise etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir” denildi.

Açıklamada, yapılan operasyon neticesinde ise PKK’lıların kaçış istikametinde bir pikap ve bir arazi tipi aracın ele geçirildiği bildirilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Ele geçirilen pikap araç içerisinde, bir adet üzerinde Arapça ibareler bulunan plastik gövdeli Irak F-1 el bombası, bir adet PG-7, bir adet OG-7 üzerlerinde sevk motorları irtibatlı roketler, bir adet sevk motoru, 2 adet Irak F-1 el bombası gövdesi, bir adet boru tipi el yapımı bomba ele geçildi, ayrıca özel harekat polisi tarafından gece saatlerinde bölücü örgüt mensuplarının kaçış istikametlerinde, bir adet roket mühimmatına ait Launcher, bir adet PG-7 roket mühimmatı ele geçirilmiştir. Ele geçirilen arazi tipi araç içerisinde ise, 2 adet el bombası fünye grubu irtibatlandırılarak hazırlanmış fabrikasyon el bombası tapası kullanılarak, demir gövde içerisine daha fazla patlayıcı konularak hazırlanmış el yapımı bomba, bir adet Irak F-1 el bombası, bir adet Rus F-1 el bombası, bir adet Mod 44 el bombası, bir adet DM 41 el bombası, 1 adet RGD-5 el bombası, 7 adet Kalaşnikof şarjörü ele geçirilmiştir. Saldırganların yakalanmasına yönelik bölgede geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır.”

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz