Diyarbakır Valiliği: Şarbon vakasının ilimizle bir ilgisi yok

Diyarbakır Valiliği basında yer alan "Diyarbakır'da hayatını kaybeden çocukta şarbon şüphesi" haberleri hakkında söz konusu vakıanın Diyarbakır'la ilgili olmadığını, hastanın Bitlis'ten sevk edildiğini belirtti.

Diyarbakır Valiliği: Şarbon vakasının ilimizle bir ilgisi yok

Diyarbakır Valiliği basında yer alan "Diyarbakır'da hayatını kaybeden çocukta şarbon şüphesi" haberleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, söz konusu vakıanın Diyarbakır'la bir ilgisinin bulunmadığı, hastanın Bitlis'in Hizan ilçesinden Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ambulansla sevk edildiği belirtilirken, hayatını kaybeden hastanın ölüm sebebi hakkında bir bilgi paylaşılmaması ise dikkat çekti.

VALİLİKTEN ŞARBON AÇIKLAMASI

Konuya ilişkin Valilikten yapılan açıklamada, "Birtakım basın-yayın organlarında 'Diyarbakır'da hayatını kaybeden çocukta şarbon şüphesi' başlığıyla, ilimizde şarbon hastalığına rastlandığı yönünde yanlış anlaşılmalara yol açabilecek haberlere yer verilmiştir. Haberlere konu edilen olay, tamamen başka bir ilden Diyarbakır'a tedavi amacıyla getirilen bir hasta ile ilgilidir. 28.08.2018 günü Bitlis ili Hizan İlçesi Karbastı kırsal mahallesinden Ebuleyha Tuz adlı 8 yaşındaki hasta, karın ağrısı ve kusma şikâyetiyle, ileri tetkik ve tedavi amacıyla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne ambulansla sevk edilmiştir. Hasta yapılan tüm müdahalelere rağmen 29.08.2018 günü kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş ve aynı gün defnedilmek üzere Bitlis İli Hizan İlçesine gönderilmiştir." denildi.

VAKIA DİYARBAKIR'DA YAŞANMADI

Açıklama şöyle devam etti: "Söz konusu vakanın ilimizle herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü tarafından periyodik olarak yapılan kontrollerde bugüne kadar herhangi bir şarbon vakasına rastlanmamıştır. Vatandaşlarımızın sadece resmi makamlarca yapılacak açıklamalara itibar etmeleri, bunun dışında olası spekülatif açıklamalara itibar etmemeleri önem arz etmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz