Diyarbakır Valisi Aksoy, 15 Temmuz davasında tanık olarak dinlenecek

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan eski İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş'in 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

Diyarbakır Valisi Aksoy, 15 Temmuz davasında tanık olarak dinlenecek

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan ve hakkında 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15 yıl hapis cezası istemiyde dava açılan Diyarbakır eski İl Jandarma Komutanı Albay Ceyhun Keleş'in yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Keleş ve avukatı katıldı.

DARBE TEŞEBBÜSÜNÜN KARŞISINDA YER ALDIM

Duruşmada ifadesi alınan Keleş, daha önce pişmanlık yasasından faydalanmak üzere ayrıntılı ifade verdiğini ve bazı yer göstermeler yaptığını belirterek, "Etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorum İfademden sonra yaptığım yer göstermeler sonucu etkin operasyonlar yapıldı. Darbeye teşebbüs suçlamasını kabul etmiyorum. Olay gecesi Diyarbakır Valisi, Emniyet Müdürü ve MİT Bölge Başkanı ile görüşmelerim var. Bu kişilerin dinlenmesini talep ediyorum. Vali darbe ile ilgili ilk bilgileri benden aldı. Darbe teşebbüsünün karşısında yer aldım. Bu yapı ile olan ilişkimi ayrıntılı anlattım" dedi.

Daha sonra görüşü sorulan savcı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, dönemin İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve MİT Bölge Müdürü'nün tanık olarak dinlenmesini talep etti. Savcı, sanığın tutukluluk halinin de devamına karar verilmesini istedi.

VALİ TANIK OLARAK DİNLENECEK

Daha sonra ara kararlarını açıklayan mahkeme, sanık Hasan Ceyhun Keleş'in tutukluluk halinin devamına hükmetti. Sanığın savunmasında geçen Diyarbakır eski İl Emniyet Müdürü ve MİT Bölge Başkanı'nın tanık olarak ifadelerinin alınması için adreslerine talimat yazılmasına karar veren mahkeme, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un da uygun görülecek bir gün tanık olarak ifadesinin alınması için davet edilmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz