Diyarbakır Valisi Aksoy: Çözüm süreci bölgenin hızlı gelişmesine katkı sunacak

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nun (TÜRKONFED) düzenlediği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde girişimciler için kurumsal sosyal sorumluluk projesi tanıtım toplantısında konuşan DiyarbakırValisi Hüseyin Aksoy, çözüm sürecinin bölgenin gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sunacağına söyledi.

Diyarbakır Valisi Aksoy: Çözüm süreci bölgenin hızlı gelişmesine katkı sunacak
TÜRKONFED tarafından hazırlanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde girişimciler için kurumsal sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısı bugün, Diyarbakır Liluz Otel'de düzenlendi. Toplantıya Vali Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fırat Anlı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.
Toplantıda ilk konuşan TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, kurumsal sorumluluk projesinin hem Türkçe, hem de Kürtçe olarak bastırıldığını ifade ederek, "Laz da, Kürt'ü de, Alevisi de, Sünnisi de bizim insanımız. Bu topraklarda içi sevgi dolan her insan bizim insanımızdır. Birlikte büyüsek, hep birlikte gelişeceğiz" dedi.
Daha sonra konuşan Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'ın nüfusu itibariyle Türkiye'nin 12'nci büyük ili olduğunu, 1 milyon 635 bin nüfusa sahip olduğunu belirterek, "Son yıllarda Türkiye'nin gündeminde olan Diyarbakır ve bölgeyi etkileyecek olan çözüm sürecinin Diyarbakır ve bütün kesimler tarafından benimsendiğini, bunun hedefine ulaşması konusu bir fikir birliği olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Bu gerçekten bölgenin gelişmesi ve kalkınması için de büyük önem taşıyan bu yönüyle bölgenin daha hızlı bir şekilde gelişmesine katkı sunacak önemli bir proje bunu görüyor ve değerlendiriyoruz. Bu düşüncenin gerek iş dünyamızda gerekse Diyarbakır halkı tarafında da benimseniyor ve destekleniyor olması, bunun hedefine kısa sürede ulaşmasına önemli bir katkı sunacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz