Görüş Bildir

Diyarbakır'da 21 adet dinleme cihazı yakalandı!

Diyarbakır’da ortam seslerini dinlemeye yarayan, 21 adet GSM Box cihazı ve bluetooth kolye ile düğme kamera ele geçirildi.

Diyarbakır'da 21 adet dinleme cihazı yakalandı!

Diyarbakır Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları istihbarı çalışmada ülkeye yurt dışından kargo ile kredi kartı görünümünde cep telefonu özelliği taşıyan, SIM kart takılabilen ve şarj edilebilen, ortam seslerini dinleyen ve aktaran, tek yönlü arama kabul edebilen elektronik cihazların getirileceğini tespit ettiğini duyurdu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Elde edilen bilgiler üzerine, 29.06.2015 günü operasyona başlayan KOM ekipleri, söz konusu elektronik cihazları almak için kargo firmasına gelen A.M. isimli şüpheli bir şahsı ürünleri aldığı esnada yakaladı. Yakalanan şahısla birlikte alınan 2 kolide yapılan aramada, hoparlör içerisine gizlenmiş vaziyette, kredi kartı görünümlü, cep telefonu özelliği taşıyan, SİM kart takılabilen ve şarj edilebilen ortam seslerini alan ve aktaran, tek yönlü aramaya açık, 16 adet GSM BOX cihazı (ses iletim cihazı), Bu cihazlara ait 16 adet USB kablosu, bu cihazlarda kullanılmaya elverişli 49 adet bluetooth özellikli mikro kulaklık ve bu kulaklıklar için 90 adet mini pil ele geçirildi."

DÜĞME KAMERA VE BLUETOOTH KOLYE

Açıklamada, polisin derinleştirdiği soruşturma kapsamında, yakalanan kişinin işyerinde yaptığı aramada, bluetooth kolye ve düğme kameraların bulunduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi;

"Kargoda ele geçen cihazlarla aynı özelliklere sahip 5 adet GSM BOX cihazı (ses iletim cihazı), bu cihazlarda kullanılan 8 adet pil, 3 adet Bluetooth kolye 2 adet düğme kamera daha ele geçirildi. 2 kişinin yakalandığı olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün kaçakçılık yapan şahıs ve organizasyonların deşifresi ve yakalanmasına yönelik çalışmaları kararlılıkla sürdürülecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi