Diyarbakır'da 3 Tutuklama

Sur'da Eşit ve Özgür Yurttaş Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında 21 gün önce gözaltına alınan 14 kişiden 3'ü tutuklandı.

Diyarbakır'da  3 Tutuklama

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde 6 Eylül günü yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer'in de bulunduğu 14 kişi adliyesine çıkarıldı.

11 ÖRGÜT ÜYESİ

Savcılıktaki ifade işlemleri ardından Leyla İnce, Selma Aktaş ve Elmas Dilmen serbest bırakılırken, 11 kişi "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi. Önceki gece geç saatlere kadar süren sorguların ardından Medine Ölçen, Nefise Oğuz ve Cengiz Ekici tutuklanırken, Abdurrahman Ekinci, Aziz Gezer, Fatime Oyan, Mustafa Hafif, Serdar Eken, Tülay Deniz, Yılmaz Demiray ve Yüksel Aslan Acer serbest bırakıldı.

KARLIOVA OPERASYONU

Buarada, Karlıova İlçesi'nde yürütülen  PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 adliye çalışanından biri serbest bırakıldı.

Karlıova Adliyesi'nde memur olarak çalışan 3 personel önceki gün akşam saatlerinde PKK/KCK soruşturmasını yürütülen Cumhuriyet Başsavcılığın talimatı ile evlerinden polis ekiplerince alındı.  PKK ile ilişkileri oldukları iddiasıyla sorgulanan 3 kişiden 1'i savcılık ifadesinden sonra serbest bırakılırken, diğer 2 kişiyle ilgili işlemler sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler