Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü ev yangını - Otopsiler tamamlandı!

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden aile fertlerinin otopsileri tamamlandı. Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu yaptığı açıklamada; "Edinilen bilgiye göre büyük bir yangın çıkmamış. Ölümler dumandan etkilenme sonucu gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü ev yangını - Otopsiler tamamlandı!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde evlerinde çıkan yangında hayatını kaybeden aynı aileden 3'ü çocuk 5 kişinin otopsisi tamamlandı.

İlçeye bağlı Alangör Mahallesi'nde saat 05.30'da tek katlı ve 2 odalı toprak evde çıkan yangında dumandan etkilenerek yaşamını yitiren Murat Özcan ile eşi Leyla, çocukları Azat, Mehmet ve Gülistan Özcan'ın cenazeleri üzerinde Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morgunda otopsi yapıldı.

Cenazeleri almak için morgun önünde bekleyen Özcan ailesinin yakınları sinir krizi geçirdi, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, burada ailenin yakınlarına başsağlığı diledi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Kurbanoğlu, belediyeye olayla ilgili saat 07.00'de bilgi ulaştığını belirterek, "İletilen bilgiye göre büyük bir yangın çıkmamış. Ölümler dumandan etkilenme sonucu gerçekleşmiş. Otopsi sonucunda netleşecek" dedi.

MADDİ DURUMLARI KÖTÜYDÜ                                                    

Murat Özcan'ın yakını Erdal Bozkurt ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayı eşinin hayvanlarını otlatmak için saat 06.30'da evden çıktığı sırada öğrendiklerini belirterek, aile reisi Özcan ile dün akşam saat 21.00'de telefonla görüştüklerini anlattı.

Telefon görüşmesinde "Çıkıp bir yerlerde oturalım" önerisinde bulunduğu Murat Özcan'dan, "İşten geldiği ve yorgun olduğu" yanıtını aldığını aktaran Bozkurt, dün çocuklarının, yangında hayatını kaybeden Özcan ailesinin çocukları ile sokakta oyun oynadığını söyledi.

Çiftin 16 yaşındaki kızları Gülistan'ın zihinsel engelli olduğunu belirten Bozkurt, maddi durumu iyi olmayan 5 kişilik ailenin 2 odalı evde yaşadığını anımsattı.

Otopsinin ardından yakınlarınca teslim alınan cenazeler, defnedilmek üzere Alangör Mahallesi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz