Görüş Bildir

Diyarbakır’da 500 polisle denetim

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde kentte faaliyet gösteren 346 internet kafeye 500 polisle denetleme yapıldı. Denetmelerde yönetmeliğe aykırı faaliyette bulunduğu ve ruhsatsız olduğu tespit edilen 72 internet kafeye işlem yapıldı.

Diyarbakır’da 500 polisle denetim

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde il genelinde faaliyet gösteren 346 adet internet kafeye olumlu amaçlarla kullanımını teşvik etmek ve bilinçsiz kullanımının önüne geçilerek, gençler ve çocuklar üzerinde oluşturabileceği zararları gidermek amacıyla Çocuk Şube Müdürlüğü ve merkez ilçe emniyet müdürlüklerindeki görevli 500 polisin katılımıyla denetleme gerçekleştirildi.

ASAYİŞ UYGULAMASI

Ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcılarının yükümlülükleri ve sorumlulukları ile denetimlerine ilişkin esas ve usulleri düzenleyen İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik gereğince genel güvenlik ve asayiş yönünden yapılan denetlemede yönetmeliğe aykırı faaliyette bulunduğu ve ruhsatsız olduğu tespit edilen 72 internet kafeye işlem yapıldı. Böylece bağlı oldukları kaymakamlık ve belediye başkanlıklarınca idari yaptırım uygulanması sağlanırken denetim sonucunda 2 bin 735 şahıs sorgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi