Diyarbakır’da 7 YDG-H üyesi tutuklandı

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi'nde PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyesi olan ve aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Diyarbakır’da 7 YDG-H üyesi tutuklandı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde iki gün önce PKK/KCK terör örgütünün güdümünde örgüt adına faaliyet göstererek çeşitli tarihlerde yol kesme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yakıcı veya patlayıcı madde kullanmak suretiyle mala zarar verme, güvenlik güçlerine yönelik molotof, elyapımı patlayıcı ve havai fişekli saldırı düzenleme, örgüte eleman kazandırma, tehdit ve kasten yaralama suçlarını işledikleri gerekçesiyle YDG-H üyelerine operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında suça sürüklenen 1 çocuğun da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

11 KİŞİ MAHKEMEYE

Emniyette soruşturmaları tamamlanan şüphelilerden H.K. serbest bırakılırken, aralarında suça sürüklenen İ.A. ile birlikte M.Ç., Ş.D., M.A., M.E., Ö.F.Y., M.A.O., C.A., E.A., Y.K. ve F.B., 'Silahlı terör örgütüne üye olma, mala zarar verme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme, terör örgütü kurmak ve yönetmek, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından tutuklanmaları talebi ile Bismil Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI                                                             

Şüphelilerden suça sürüklenen çocuk İ.A. ile birlikte Ö.F.Y., M.Ç., M.A.O.,M.E., E.A., F.B., tutuklandı. Diğer şüpheliler Y.K., ŞD., C.A. ve M.A., hakkında ise adli kontrol uygulanmasına karar verilerek serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz