Diyarbakır'da feci kaza: Tank devrildi, şehir 5 saat susuz kaldı!

Diyarbakır’ın Eğil İlçesinde korkunç bir kaza yaşandı. Dicle Barajı güvenliğini sağladığı öğrenilen askeri üs bölgesindeki bir tank dün öğleden sonra manevra yaptığı esnada 50 metre takla attı ve yuvarlandı. Tank pompa istasyonuna yaklaşık 750 metre uzaklıktaki istasyona enerji sağlayan nakil hattı direğine çarparak durabildi. Asker ağır yaralanırken, enerji hattı koptuğu için şehir merkezine 5 saat boyunca içme suyu verilemedi.

Diyarbakır'da feci kaza: Tank devrildi, şehir 5 saat susuz kaldı!

DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, yaşanan kazadan sonra pompa istasyonuna gelen enerjinin kesilmesi yüzünden Diyarbakır’a elektrik veremediklerini ve yaptıkları çalışmalar sonucu acil pompa istasyonuna devreye koyduklarını belirtti.

DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından dün gece saatlerinde yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

"Dicle Barajı’nda askeri karakola ait askeri tankın tepeden yuvarlanarak, İçme Suyu Ana Pompa İstasyonu’na enerji taşıyan enerji nakil hattına çarpması ve enerji nakil hattı direğinin devrilmesi sonucu pompa istasyonunu besleyen elektrik kesilmiştir. Bu nedenle ana pompa istasyonundan kente su verilememektedir. Kentte su kesintisi yaşanmaması için yedek Pompa İstasyonumuz olan Acil Pompa İstasyonu’ndan kente su verilmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir. Çalışmalar akşam saat 20.30 sularında tamamlanarak arıza giderilmiştir. Boşalan su hatlarının dolması yarın öğle saatlerine kadar sürebilmesi durumu vardır."

(İHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz