Görüş Bildir

Diyarbakır'da FETÖ soruşturmasında 431 kişi tutuklandı

Diyarbakır Valiliği, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bugüne kadar 431 kişinin tutuklandığını, 151 kişinin de gözaltında işlemlerinin devam ettiğini açıkladı.

Diyarbakır'da FETÖ soruşturmasında 431 kişi tutuklandı

Diyarbakır Valiliği'nden darbe girişimi ardından il genelinde FETÖ/PDY soruşturmasına yönelik çalışmalarla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış FETÖ/PDY mensuplarının 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları ve halkın iradesine sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de bu yapıya karşı başlatılan adli ve idari çalışmalar devam ediyor" denildi.

FETÖ OPERASYONU

Açıklamada, vali  yardımcıları, kaymakamlar, askeri kurumlar, emniyet, hakim-savcıların da aralarında bulunduğu çeşitli kurumlarda görevli 1308 kişi hakkında idari işlem yapıldığı belirtilerek, şöyle dedi:

"Kurumlarımızın yasa dışı yapılanmalardan arındırılması adına başlatılmış olan bu çalışmaların en hızlı şekilde tamamlanması için gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Başlatılmış olan bu çalışmalarda bu zaman kadar 1308 kişi hakkında idari işlem yapılmış olup, işlemler yasaların gerektirdiği şekilde devam etmektedir. Ayrıca aynı kapsamda 1103 kişi hakkında adli işlemler başlatılmış olup, bunlardan 431 kişi tutuklanmış, 319 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 202 kişi, serbest bırakılmıştır. Halen 151 kişinin gözaltı işlemi devam etmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi