Diyarbakır'da kaldırım taşlarını Karayolları topluyor

Diyarbakır’ın Sur İlçesi'ndeki sokağa çıkma yasağını protesto gösterilerİ sırasında, tahrip edilen cadde ve sokaklardaki taşları, Karayolları ekipleri topladı.

Diyarbakır'da kaldırım taşlarını Karayolları topluyor

Diyarbakır’ın Merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağını kentte protesto etmek için düzenlenen gösterilerde olaylar yaşandı. Göstericiler son 4 günde çıkan olaylar sırasında merkez Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar İlçesi'nde kaldırım taşlarını tahrip ederek yollara barikat kurdu. Özellikle Bağlar'da çıkan olaylarda Koşuyolu Semti'nde orta refüjde bulunan elektrik direkleri sökülürken, kaldırımların büyük kısmı tahrip edildi.

TRAFİĞİ TEHLİKEYE SOKUYORDU

Olaylarda bölgeye dağılan taşları trafiği tehlikeye sokması nedeniyle toplanma kararı alındı. Diyarbakır Valiliği kentin bir çok noktasındaki caddelere dağıtılan taş ve direklerin toplanması için Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden bir ekip görevlendirdi. Sabah saatlerinden itibaren karayolları ekipleri kent sokak ve caddelerinde tahrip olan elektrik direkleri ve yola saçılan taşları kepçelerle toplamaya başladı. Karayolları ekipleri yoğun güvenlik önlemleri altında taş ve elektrik direklerini toplama işlemlerini sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz