Diyarbakır'da faciaya ramak kala

Diyarbakır'ın işlek karayolunda son dakika... Patlamaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği, dikkatle imha edildi

Diyarbakır'da faciaya ramak kala

Hain PKK'nın bir pususu daha dikkatl imha edildi. Diyarbakır Bingöl karayolunda menfeze yerleştirilmiş ve patlamaya hazır, el yapımı patlayıcı düzeneği son an da farkedilip imha edildi. Böylece olsı bir facianın da önüne geçilmiş oldu DİYARBAKIR Valiliği'nden yapılan açıklamada, il sınırlarında faaliyet gösteren terör örgütü PKK mensuplarının son zamanlarda gerçekleştirdiği terör saldırılarından vatandaşların, ekonomik ve sosyal faaliyetlerini yürütme, seyahat etme haklarının olumsuz etkilendiği bildirildi.

DİYARBAKIR VALİLĞİ AÇIKLADI

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanması, huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, vatandaşların her türlü terör eylemlerinden korunması, seyahat etme haklarını rahatlıkla kullanmaları amacıyla İl Jandarma Komutanlığı tarafından her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

450 KİLO PATLAYICI

Bu kapsamda yapılan kontrollerde, Kocaköy ilçesinde Diyarbakır- Bingöl karayolunun Çaytepe mevkisinde menfeze yerleştirilen 12 çuval içerisinde yaklaşık 450 kilogram amonyum nitrat ile güçlendirilen, 10 metre kabloyla tuzaklanan el yapımı patlayıcı düzeneği belirlendiği ifade edilen açıklamada, patlayıcının karayoluna zarar verilmemesi amacıyla boş arazide kontrollü şekilde imha edildiği bildirildi.

MÜCADELEYE DEVAM

Açıklamada, patlamada esnasında can ve mal kaybının yaşanmadığı belirtilerek, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat özgürlüğünü rahatlıkla kullanabilmesini sağlamak amacıyla teröristle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edileceğine vurgu yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz