Diyarbakır'da iki aşiretin arazisinden silah ve mühimmat çıktı

Diyarbakır’da Jandarma ekipleri operasyon yaptı. Kan davalı oldukları öğrenilen Karahan aşireti ile Mednan aşiretleri arasında olası bir olayın önlenmesi için gerçekleştirilen operasyonda arazide toprağa gömülü Kalaşnikof tüfek ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır'da iki aşiretin arazisinden silah ve mühimmat çıktı

Diyarbakır’da Jandarma ekiplerinin, kan davalı Karahan ve Mednan aşiretleri arasında yeni bir olayın çıkmasını  önlemek için Karahan Köyü'ne düzenlediği operasyonda, arazide toprağa gömülü Kalaşnikof tüfek ve mühimmat ele geçirildi.

ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI

Arazi anlaşmazlığı nedeniyle Karahan ve Mendan aşiretleri arasında 2014 yılında meydana gelen olayda bir kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Aşiret fertlerini yakın takibe alan jandarma ekipleri iki aile arasında meydana gelen olay sırasında da kullanıldığı belirlenen suç aletlerinin ele geçirilmesine yönelik arama kararı aldı. Önceki gün harekete geçen özel harekat timleri, KOM, istihbarat şubesi ekipleri, zırhlı araçların desteğiyle Karahan Köyü'ne gitti. Köyün iki farklı mahallesinde belirlenen 12 ayrı yerde eş zamanlı yapılan aramalara 'Alaz', 'Ayfi' ve 'Dere' adlı eğitimli köpekler de katıldı.

TOPRAĞA GÖMÜLÜ MÜHİMMATLAR

Arazide yapılan aramalarda taş yığınları altında ve toprağa gömülü 1 Kalaşnikof tüfek, 1 G-1 piyade tüfeği, 1 Stren marka makineli tabanca, 1 otomatik av tüfeği, 3 Kalaşnikof şarjörü, 2 G-1 piyade tüfeği şarjörü, 219 Kalaşnikof fişeği, 125 G-1 piyade tüfeği fişeği, 1 tabanca şarjörü ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve mühimmata el konulurken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz