Diyarbakır’da iş adamları sağduyu çağrısı yaptı

Aralarında Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasının (DTSO) da yer aldığı 18 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, dün otobüs seferlerinin iptal edildiği Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmelerinde (DŞTİ) ortak basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır’da iş adamları sağduyu çağrısı yaptı

DTSO Başkanı Ahmet Sayar, son 3 yıldır yaşanan barış ortamının kıymetinin son yaşanan olaylarla daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Ülkenin neresinde olursa olsun canlarını toprağa veren ailelerin acılarını paylaştıklarını dile getiren Sayar, "Tam bu dönemde ülkeyi ateş çemberine taşımak, toplumları karşı karşıya getirmek isteyenler tehlikeli provokasyonlar gerçekleştirmektedir" dedi.

Sayar, batı illerinde seyahat firmalarına, Kürtlere yönelik saldırıların gerçekleştiğini ve parti binalarının tahrip edildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu tehlikeli ve ayrıştırıcı saldırıları kınıyor tüm yetkilileri bu konuda gerekli önlemi alarak insanlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda azami çaba sarf etmeye çağırıyoruz. Herkesin soğukkanlı ve sağduyulu olması gerekmektedir. Ülkemizi bir iç savaşa götürebilecek bu tehlikeli provokasyonlara karşı sorumluluk sahibi herkesi ve siyaset kurumunu açık tavır almaya davet ediyoruz."

Temsilciler daha sonra batı illerinde uğradıkları saldırı nedeniyle hasar oluşan otobüslerde inceleme yaptı.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz