Görüş Bildir

Diyarbakır'da Kaçak yapı yıkımında Zabıtaya silahlı saldırı

Diyarbakır’ın tarihi Ongözlü Köprü bitişiğinde daha önceden de 4 kez yıkılmış olan ancak ısrarla yeniden yapılan kaçak yapıya zabıtalar bugün de müdahale etmek istedi. Zabıta ekiplerine pompalı tüfek ve tabanca ile ateş açıldı.

Diyarbakır'da Kaçak yapı yıkımında Zabıtaya silahlı saldırı

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın tarihi Ongözlü Köprü bitişiğinde daha önce 4 kez yıkılıp yeniden yapılan kaçak yapıya bugün bir kez daha müdahale etmek isteyen zabıta ekiplerine pompalı tüfek ve tabanca ile ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı, ancak polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

ONGÖZLÜ KÖPRÜDE GERGİN ANLAR

DHA’nın haberine göre; Dicle Nehri üzerinde bulunan tarihi Ongözlü Köprü bitişiğinde bir yıl içinde dört kez tebligat yapılarak yıkılan, ancak ısrarla yeniden yapılan kaçak yapıya bugün sabah saat 05.30 sularında zabıta ekipleri bir kez daha müdahale ederek yıktı. İş makineleri eşliğinde gerçekleştirilen yıkım esnasında kaçak yapının sahipleri pompalı tüfek ve tabanca ile zabıta ekiplerine saldırıda bulundu. Yıkım için olay yerinde bulunan Polis, havaya ateş açarak 3 kişiyi gözaltına aldı. Olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

CİDDİ MÜCADELE VERİLİYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekerteri Fethi Süvari, kaçak yapılaşmaya karşı tedbirler aldıklarını, ilçe belediyeleriyle birlikte ciddi anlamda bir mücadele yürüttüklerini söyledi. Ongözlü Köprü’nün hemen bitişiğinde defalarca yıkılmasına rağmen yeniden yapılan kaçak yapılaşmaya müdahale ettiklerini belirten Suvari, "Daha önce 4 kez müdahale ettik, bu da beşincidir. Fakat ısrarla oradaki yurttaşımız bu tutumundan vazgeçmiyor. Tapusu olduğunu iddia ediyor, konu tapuyla ilgili değildir. Köprünün hemen bitişiğinde, SİT alanının içinde, geniş bir alanda yapılaşma söz konusu olduğundan bu sabah belediyelerimizin katılımıyla müdahale edildi. İzinsiz ve plansız kaçak yapılaşmaya karşı mücadelemizi yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

BELEDİYENİN ÖNCELİKLERİ

Genel Sekreter Fethi Süvari, Belediyenin önceliklerinin sıralandığını, kentin planlı bir şekilde gelişmesi, SİT alanlarının işgal edilmemesi, Dicle Vadisi’nin tahrip edilmemesi, çarpık yapılaşmaya meydan verilmemesi ve Hevsel Bahçeleri’nin korunmasının kendileri için öncelikli olduğunu söyledi. Suvari, "Yurttaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Bu tür konularda herhangi bir çalışma görmeleri halinde bu çalışmayı belediyeye bildirmeleri, hatta davacı ve takipçi olmaları gerekiyor. Bu şekilde bir birliktelikle biz bu konudaki girişimleri önleyebiliriz, kentimizi çarpık yapılaşmaya karşı böyle koruyabiliriz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi