Diyarbakır'da kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir kırsal mahallede terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Diyarbakır'da kırsal mahallede sokağa çıkma yasağı

Lice Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe kırsalında aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi, bölgede teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi, malzemelerinin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.

Operasyonda icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, Dibek Mahallesi ile mahalleye bağlı Çiğdem ve Kore mezralarında ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağı ifade edildi.

Açıklamada, yasağa uyulmasının vatandaşların can ve mal güvenliği açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.

15 BÖLGEYE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGE

ELAZIĞ'ın 4 ilçesinde yürütülen operasyonlarda sivil halkın zarar görmemesi amacıyla 15 ayrı bölge, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçelerindeki 15 bölgede özel güvenlik bölgesi ilanı ile ilgili Elazığ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin korunması bakımındangirilmesinde sakınca bulunan aşağıda koordinat bilgileri yazılı Elazığ ili Alacakaya, Arıcak, Karakoçan ve Palu ilçe sınırları içerisindeki 15 ayrı bölgede 8 Eylül 2017-22 Eylül 2017 tarihleri arasında Elazığ Valiliği kararı ile 15 gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliği için; özel güvenlik bölgelerine mülki amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz