Görüş Bildir

Diyarbakır'da lastiği patlayan TIR yan yattı

Silvan karayolunda lastiği patlayan boş hafriyat TIR'ı, 50 metre sürüklendikten sonra elektrik direğine çarparak karşı yola yan yattı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, uzun araç kuyruğunun oluştuğu yol yaklaşık 1 saat trafiğe kapalı kaldı.

Diyarbakır'da lastiği patlayan TIR yan yattı

Diyarbakır- Silvan karayolu 3'üncü kilometresinde bulunan Seyrantepe mevkisinde, sürücüsünün adı öğrenilemeyen 73 SG 586 plakalı boş hafriyat TIR'ının, yokuş aşağı indiği sırada lastiği patladı.

FACİA UCUZ ATLATILDI

Kontrolden çıkan TIR, refüjde bulunan iki elektrik direğine çarptıktan sonra 50 metre sürüklendi. Karşı yola kayan TIR, yan yatarak yolu kapattı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, yolda uzun araç kuyruğu oluştu. Bölgeye gelen DEDAŞ ekipleri de devrilen direklerin elektriği kesti. Yolun açık olan kısmında ise trafik, polis kontrolünde sağlandı.

TIR YAN YATTI

Görgü tanığı Hakan Ağrı, aracın lastiğinin patladığını ve sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu TIR'ın devrildiğini söyledi. Ağrı, “Yola fırladı. Ölü yok. Şoförün de durumu iyi. Sadece maddi hasar var" dedi.  Yaklaşık 1 saat kapalı olan yol, bölgeye gelen çekici ile TIR'ın kaldırılmasının ardından açıldı. Polis, kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

ÇINAR'DA KAZA

Öte yandan, Mardin istikametinden, Diyarbakır istikametine ilerleyen İhsan Turan yönetimindeki 72 EF 730 plakalı hafif ticari araç ile kavşaktan dönüş yapan Mehmet Durgun yönetimindeki 34 HU 1194 plakalı otomobil çarpıştı. Çarpmanın etkisi ile otomobil takla atarken, meydana gelen kazada biri ağır 4 kişi yaralandı.

Vatandaşların haber vermesi ile kaza yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere kaldırılırdı. Kazaya karışan araçların çekici ile kaldırılması ile trafik normal akışına dönerken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi