Görüş Bildir

Diyarbakır'da öğretmenlerin protestosunda olaylar çıktı

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü önüne, açığa almaları protesto ve basın açıklaması yapmak için toplanan öğretmenlere polis müdahale etti. Çıkan olaylarda bazı göstericiler gözaltına alındı.

Diyarbakır'da öğretmenlerin protestosunda olaylar çıktı

Diyarbakır'da, Milli Eğitim Bakanlığınca bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu belirlenen 11 bin 285 öğretmenin 4 bin 314'ünün Diyarbakır'daki öğretmenlerden oluştuğunun ortaya çıkması ve bunların açığa alınmasını protesto etmek isteyen Eğitim-Sen üyesi bir gruba müdahale edildi.

PROTESTO ETMEK İSTEDİLER

Eğitim- Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı ve yönetim kurulu üyeleri ile öğretmenler Diyarbakır'da 4 bin 314 öğretmenin açığa alınmalarını protesto etmek için dün merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapmak üzere toplandı.

GÖSTERİ YASAĞA VAR

Güvenlik güçlerince gruba, Valilikçe 15 Ağustos'ta 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunun 12. maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunun 11-m maddesi gereğince il ve ilçelerde açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ikinci bir emre kadar yasaklandığı hatırlatılarak, dağılmaları istendi.

POLİS MÜDAHALE EDİNCE

Milli Eğitim Müdürlüğünün bahçesinden çıkartılan grup daha sonra slogan atarak basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Ortalık bir anda savaş alanına dönerken TOMA'lar gruba tazyikli su sıktı.

45 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

Polis müdahalesinde fenalaşanlar olurken, bir süre devam eden olaylarda polis bazı kişileri gözaltına aldı. Olayların yatışmasının ardından Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi, polisin 45 öğretmeni gözaltına aldığını açıkladı. Emniyete götürülen öğretmenlerle ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi