Diyarbakır’da polis otobüsüne bombalı saldırı

Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu ve Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nün de bulunduğu Silvan karayolunda orta refüje PKK'lılarca yerleştirilen patlayıcı, bu sabah polis servis otobüsünün geçişinden hemen sonra patlatıldı. Ölen ve yaralananın olmadığı patlamanın ardından, yerde yaklaşık 2 metrelik çukur oluştu.

Diyarbakır’da polis otobüsüne bombalı saldırı

Diyarbakır-Silvan karayolu, Üniversite Köprülü Kavşağı yakınlarında PKK'lılar tarafından önceden orta refüje yerleştirilen patlayıcı, bugün sabah saatlerinde polis otobüsünün geçişinden hemen sonra patlatıldı. Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan çıkan servis otobüsünün geçişinden sonra patlatılan bomba nedeniyle orta refüj ve karayolunun bir kısmında 2 metrelik çukur oluştu. Patlamanın ardından bölgeye gönderilen güvenlik güçleri çevrede önlem aldı. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından karayolları ekipleri bölgeye gelerek çukuru kapatmak için çalışma başlattı.

BOMBA ARACIN GEÇİŞİNDEN SONRA PATLATILDI

Bombanın geç patlatılmasının olası bir faciayı önlediğini belirten yetkililer, olayda ölen ve yaralanan olmadığını söyledi. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çevredeki mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarından bombayı yerleştiren PKK’lıları tespit etmek için çalışma başlattı.

Bombanın patlatıldığı Diyarbakır- Silvan Karayolu üzerinde Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksek Okulu, Özel Harekât Şube Müdürlüğü, Hava Filo Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme İstasyonları'nın bulunduğu kaydedildi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ SALDIRI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır Valiliği, polis servis otobüsüne yönelik PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırıda can kaybı olmadığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"17.09.2015 günü saat 09.00 sıralarında Silvan Yolu üzeri Dicle Üniversitesi Kavşağına yakın bir civarda orta refüj büyük bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, herhangi bir maddi hasar da meydana gelmemiştir.

Güvenlik güçlerince yol güzergâhı ve çevresi kontrol altına alınmıştır. Olay yerinde yapılan ilk incelemelerde PKK mensuplarınca hazırlan plastik bidon içerisindeki el yapımı bombanın menfez altına yerleştirildiği ve uzaktan kumanda ile patlatıldığı tespit edilmiştir. Konuyla ilgili uzman ekipler olay yerine sevk edilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir."

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz