Diyarbakır'da şehit düşen Bilgiç'i 7 bin kişi uğurladı

Dün Lice'de PKK'lı teröristler tarafından üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit düşen 24 yaşındaki genç jandarma uzman çavuş Özkan Bilgiç'i son yolculuğuna 7 bin kişi uğurladı.

Diyarbakır'da şehit düşen Bilgiç'i 7 bin kişi uğurladı
Diyarbakır Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin üs bölgesine düzenlediği saldırıda şehit olan 24 yaşındaki jandarma uzman çavuş Özkan Bilgiç, memleketi Denizli'de düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı törende Ayşe Bilgiç, şehit eşinin üniformasını giyerken, annesi ise oğlunun şapkasını elinden bırakmadı.
Şehit jandarma uzman çavuşun cenazesi, önce Pamukkale İlçesi'ne bağlı Korucuk Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Helallik alınması sırasında babası Necip, annesi Fatma, kardeşi Halil ve 2 Ekim'de düğün yapacağı eşi Ayşe Bilgiç, bayrağa sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ayşe, Özkan Bilgiç'in üniformasını giyerken, annesi Fatma ise şapkasını elinden bırakmadı. Baba Necip Bilgiç, "Oğlum daha iki hafta önce gittin. Ben sana nasıl dayarınım" diyerek gözyaşı dökerken, Ayşe Bilgiç ise uzun süre şehit uzman çavuşun tabutunu okşadı. Dualar edilip, helaklik alındıktan sonra şehit uzman çavuşun cenazesi Korucuk Mahalle Camisi'ne getirildi. 
Şehit Bilgiç'in cenazesi, kente ikindi namazından sonra getirildiği için namaz yaklaşık bir saat geç kılındı. Cenaze namazını Denizli Müftüsü Mehmet Aşık kıldırdı. Namazdan önce şehit uzman çavuşun yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü, fotoğrafını öptü.
Törene Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Milletvekili Kazım Arslan, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Bornova Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Albek, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ve MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk ile birlikte yaklaşık 7 bin kişinin katıldı.
Şehit Özkan Bilgiç'in cenazesi, Korucuk Mezarlığı'nda götürülerek toprağa verildi. 

Kaynak: DHA