Diyarbakır'da şehitler için tören

Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 5 polis ile 5 yaşındaki polis çocuğunun cenazesi törenle memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır'da şehitler için tören

Diyarbakır'da Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan 5 polis ile 5 yaşındaki polis çocuğu için tören düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, polislerin omuzlarında getirilerek katafalka konuldu, şehitlerin öz geçmişleri okundu ve dua edildi.

Törende, şehit yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü ve terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Daha sonra şehit Ahmet Gülbahar (34) ve 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku Gülbahar'ın cenazesi Kahramanmaraş'a, şehit Yakup Kılınç'ın (26) naaşı Elazığ'a, şehit Nazif Kaplan'ın (29) cenazesi Adıyaman'a, şehit Salih Zengin'in (45) naaşı Gümüşhane'ye, şehit Siraç Balpetek'in (32) cenazesi Diyarbakır Çermik ilçesine gönderildi.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve şehit yakınları katıldı.

PKK'lı teröristlerce Diyarbakır-Batman karayolunun Bismil ilçesi yol ayrımında bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna yönelik bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmiş, saldırıda 5'i polis, 1'i çocuk 2 vatandaş olmak üzere 7 kişi şehit olmuş, 7'si polis 45 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz