Diyarbakır’da Semt Pazarı kundaklandı

Diyarbakır merkezde yer alan Şehitlik Sabit Semt Pazarı, dün gece kimliği belirsiz kişilerce yakılarak kundaklandı. Alevlerin bir anda tüm pazarı sarmasıyla esnaflara ait tezgahlar kül oldu.

Diyarbakır’da Semt Pazarı kundaklandı

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan ilçe otogarının hemen yanındaki Şehitlik Sabit Semt Pazarı, dün gece saat 02.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi yada kişilerce yakılarak kundaklandı. Alevlerin bir anda tüm pazarı sarmasıyla esnaflara ait tezgahlar kül olurken, pazarın hemen yanına park halinde bulunan 47 DU 844 plakalı bir minibüs ile 44 AP 837 plakalı bir otomobilde yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangının fark edilmesi üzerine olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, yangına müdahalede bulunuldu.  Tezgahları yanan pazar esnafları, ilçe otogarı güvenlikçilerinin kendilerine alevlerin yükselmesiyle 2 kişinin olay yerinden koşarak uzaklaştığını gördüklerini söyledi.

Esnaf: Provokasyon yaratılmak isteniyor                                       

Kundaklanan Semt Pazarı'nın yan tarafında bulunan ve çıkan yangında maddi hasar gören kıraathanenin sahibi Lezgin Canbay, Pazar esnafının tümünün HDP'ye oy verdiğini ve her seçimde olduğu gibi bu seçim öncesi de pazarın HDP bayrakları ile donattığı için kundaklama olayının yaşanmış olabileceğini söyledi.  Pazarda esnaf olan Sabri Dere isimli yurttaş da pazar çalışanlarının kimseyle bir tartışma içerisinde bulunmadığını belirterek, şüpheli bir şekilde gerçekleşen olayın bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz