Diyarbakır'da torbacılar, kendilerine müdahale eden kafeci kadını öldürdü

Diyarbakır'da kafe işletmeciliği yapan 43 yaşındaki Hüsna Kastarlı, iddiaya göre tepki gösterdiği uyuşturucu satıcıları tarafından işyerinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Aynı saldırıda kadının 2 akrabası da yaralandı.

Diyarbakır'da torbacılar, kendilerine müdahale eden kafeci kadını öldürdü

Merkez Sur İlçesi İskender Paşa Mahallesi'nde kafe işletmeciliği yapan Hüsna Kastarlı ile kafe önünde uyuşturucu sattığı iddia edilen kişiler arasında önceki gün tartışma çıktı. Kafenin önünde torbacılık usulü ile uyuşturucu sattığı öne sürülen kişilere Kastarlı'nın, "Benim kafemin önünde bu işi yapmayın, çıkın gidin buradan" dediği öne sürüldü.

Bu tartışmayı akrabalarına da bildiren Hüsna Kastarlı ile satıcılar arasında dün akşam bu konu ile ilgili yine tartışma çıktı. Ancak çevredekilerin araya girmesiyle tartışma kısa sürede sona erdi.

GÖĞSÜNDEN TEK KURŞUNLA VURULDU

İddiaya göre bir süre sonra kafeye gelen ve kimlikleri henüz öğrenilemeyen uyuşturucu satıcıları, üzerlerindeki tabancaları çekerek etrafa rasgele ateş açtı. Hüsna Kastarlı göğsüne isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirirken, Mehmet Kastarlı karnına, Engin Durmuş ise bacağına isabet eden kurşunla yaralandı.

Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılan yararılar tedavi altına alınırken, olayla ilgisi olduğu iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz