Diyarbakır'daki terör saldırısına tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar "Halkımız terör karşısında eğilmeyecektir. Devlet, terör karşısında bir acziyet içinde değildir. Teröre karşı kararlı bir şekilde tutumunu sürdürecektir"

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Bağlar ilçesinde teröristlerce dün gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin, "Halkımız terör karşısında eğilmeyecektir. Devlet, terör karşısında bir acziyet içinde değildir. Teröre karşı kararlı bir şekilde tutumunu sürdürecektir." dedi.

Akar, il binasında bir grup partili ile düzenlediği basın toplantısında, terör suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan bazı şüphelileri sağlık kontrolü için hastaneye götüren polis servis aracının, Dicle Bulvarı'ndan geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla saldırı yapıldığını anımsattı.

Yaklaşık 2 ay önce de il merkezinde benzer saldırının yapıldığını hatırlatan Akar, derinden üzen menfur saldırının Diyarbakır'ı hedef aldığını vurguladı.

TERÖRÜN KARŞISINDA EĞİLMEYECEĞİZ

"Şehrin orta yerinde insanların işlerinden eve gittiği, öğrencilerin okullarından çıktığı saatte bir saldırı yapıldı. Öğrencileri, parkta oturan insanları, piknik yapan Diyarbakırlı hemşehrilerimizi ve polisi hedefleyen bu terör saldırısını nefretle kınıyorum." ifadelerini kullanan Akar, saldırılara karşı herkesin tepki koymasını istedi.

Diyarbakır'daki sivil toplum kuruluşlarına çağrıda bulunan Akar, söyle konuştu:

"Gün, sesimizi yükselteme günüdür. Türkiye'de ne problem varsa onların çözüm adresi Meclis ve demokratik sivil siyasettir. Terörün amacı, demokratik sivil siyaseti engellemek ve kaos ortamı yaratmaktır. Bunu başaramayacaklar. Diyarbakır ve bölge halkı net bir şekilde terörün karşısında duruş ortaya koyuyor. Yakın zamanda halkımız teröre karşı gür bir ses yükseltecektir. Terör örgütlerinin istediği şey halkın moralinin bozulması, maneviyatlarının çökmesidir. Esas o zaman terör örgütleri amacına ulaşmış olur. Hiç moralimizi bozmadan birlik ve beraberlik içinde el ele vererek yolumuza devam etmemiz gerekiyor."

SALİNE NİNENİN ÇIĞLIĞI

Toplantıya katılan 74 yaşındaki Saliha Gündüz ise terör saldırısına tepki göstererek, "Bu memleket bizim memleketimizdir. 1. Dünya Savaşı ve Çanakkale'de nasıl savaştıysak yine savaşırız. Diyarbakır bizim memleketimizdir. Yedi düvele sesleniyorum; memleketimin bir çakıl taşını dahi alamazsınız. Bu memleket evliyaların memleketidir." dedi. Basın açıklamasından sonra, terör operasyonlarında şehit düşen güvenlik görevlileri için dua edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz