Görüş Bildir

Diyarbakır’dan çıkan bu ses İstanbul’la buluşacak

HDP Sözcüsü Baydemir: "Diyarbakır'dan çıkan bu ses, İstanbul'la buluşacaktır. İstanbul'da yankı bulan bu ses büyüyerek Van ve İzmir ile buluşacak"

Diyarbakır’dan çıkan bu ses İstanbul’la buluşacak

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Diyarbakır'dan çıkan bu ses İstanbul'la buluşacaktır. İstanbul'da yankı bulan bu ses büyüyerek Van ve İzmir ile buluşacak." dedi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Ekin Parkı'nda HDP'li milletvekilleri ile açıklama yapan Baydemir, milletin ve halkın iradesinin kabulleri olduğunu söyledi.

Baydemir, HDP'li 4 milletvekilinin vekilliğinin düşürüldüğünü ve partili olan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'nın tutuklu olduğunu anımsattı.

Hükümetin uyguladığı politikalar nedeniyle Avrupa Birliği müzakere sürecinin askıya alındığını savunan Baydemir, yakın gelecekte hükumetin uyguladığı politikalarda değişikliğe gitmemesi halinde Türkiye'nin ekonomik bir ambargo ile karşı karşıya kalacağını ileri sürdü.

"Vicdan ve adalet nöbetini bitirmiyoruz, büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Bayrağı bu saat itibariyle İstanbul'a devrediyoruz." ifadelerini kullanan Baydemir, şöyle konuştu:

"Olağanüstü hal rejimi ve kanun hükmünde kararnamelerle insanların ekmeğine el koymak suretiyle neredeyse yüz binlerce insanın yaşamış olduğu trajedinin, vicdanının hangi hale geldiğinin göstergesidir. Bu coğrafyada vicdan ve adalet hakim olacaktır. İnanıyorum ki Diyarbakır'dan çalınan bu maya İstanbul'a ulaşacaktır. İstanbul'da yankı bulan bu ses büyüyerek Van ve İzmir ile buluşacak."

Açıklamanın ardından, Baydemir ve beraberindeki milletvekilleri parktan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi