Diyarbakır'dan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığı, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'ndaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'dan Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

Diyarbakır AK Parti İl Başkanlığınca, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'ndaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunmak için AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar ve partililer Diyarbakır Adliyesi'ne geldi.

Suç duyurusu öncesi açıklama yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, CHP Başkanı Kılıçdaroğlu'nun partinin 35. Olağan Genel Kurultayı'nda yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Evsen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oy oranıyla milyonların desteğini alarak Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olduğunu belirtti.

Akar Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanına yapılan hakaret ile sadece ona oy verenlerin rencide edilmediğini kaydeden Evsen, Cumhurbaşkanının şahsında devletin, milletin ve bin yıllık kadim devlet geleneğinin ağır hakaretlere maruz kaldığını ifade etti.

"Kılıçdaroğlu'nun kendi koltuğunu garanti altına almak için türlü senaryolarla hazırlandığı kongresinde ve ardından bir arada tutamadığı partisinin grup toplantısında, yetersizliğini örtbas etmek için kendine çirkin bir yol olan hakareti seçmiştir" diyen Evsen şunları kaydetti:

"Kendisine bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına temiz bir dil ile çıkmasını öneriyoruz. Artık bir ana muhalefet liderine ve devlet adamlığına yakışan bir duruş ile siyaset yapmasını öneriyoruz. Bu toprakların değerlerine biraz saygısı varsa , milyonlarca sivili katleden, milyonlarcasını da yurdundan eden katil Esed'in arkasında durmaz. 30 yılı aşkın süredir PKK terör örgütünün öldürdüğü binlerce canı, yakıp yıktığı şehirleri ve şehit ettiği askerleri görmezden gelerek, PKK'yı Filistinlilerle bir tutan ve özgürlük savaşçısı olarak belirten bildirgeleri desteklemez."

- Nazlıaka'nın ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesi

Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı, Başbakan ve kendi partisinin milletvekiline bile haksız saldırılarda bulunduğunu ifade eden Evsen, seçilmiş kadın vekilinin sadece yapmış olduğu bir tespitten dolayı, kesin ihraç talebiyle disipline verilmesi partisinin ne kadar özgürlüklere karşı olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı.

Evsen, Kılıçdaroğlu'nun bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yaptığı hakaretlere son vermeye ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kutsal değerlerine saygı göstermeye davet etti.

Akar ve beraberindekiler daha sonra suç duyurusu dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz