Görüş Bildir

Doğu'dan Batı'ya kalkınma projesi

Diyarbakır- Batman-Siirt Kalkınma Projesi ve Manisa Süt-Bir iş birliği ile gerçekleştirilen program kapsamında konuk üreticiler ve proje ekibi bölgemizde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Doğu'dan Batı'ya kalkınma projesi

Diyarbakır -Batman-Siirt Kalkınma Projesi ekibi ve üreticiler ile Anemon Otel’de tanışma kahvaltısı düzenlendi. Tanışma kahvaltısına Ak Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, İl Tarım Müdürü Ömer Çelik, Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Veteriner Hekim Ulvi Murat Tunca ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kahvaltıda Diyarbakır-Siirt-Batman Kalkınma Proje ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Ulvi Murat Tunca, proje ekibine birlik hakkında bilgiler vererek “Birliğimiz 2005 yılında 44 üyenin bir araya gelmesi ile kurulmuştur. Aynı yıl içerisinde 7 süt birliği ile Tarımsal Süt Üreticileri Birliğin, oluşturularak 2006 yılında Tarımsal Süt Üreticileri Merkez Birliğine üye olduk. Birlik olarak aktif faaliyetlerimize ise 2007 yılında başladık. Birlik olarak 2009 yılında ise süt pazarlama işine başladık ” dedi.

“AMACIMIZ KIRSAL YOKSULLUĞU AZALTMAKTIR”

Diyarbakır-Siirt-Batman Kalkınma Projesi hakkında bilgiler veren Proje Müdürü Selim Döğer “Projemiz T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın uygulama desteği ile yürütülmektedir. Projemizin amacı ise kırsal yoksulluğu azaltma yolunda benimsenen ulusal stratejiye paralel olarak proje illerindeki yoksul kırsal kesim insanının ekonomik ve sosyal statüsünü iyileştirmektir” dedi.

“ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Ak Parti Hükümeti döneminde üreticiye verilen desteklere değinen Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş “İktidar partisi Ak Parti olarak biz her zaman üreticimizin yanındayız. Hükümetimiz döneminde tarıma ve hayvancılığa verilen destek %28 artmıştır. Bu oran bizim tarıma ne kadar destek verdiğimizin en büyük göstergesidir” dedi.

MANİSA’DA TARIMSAL VE BİTKİSEL ÜRETİM ÖN PLANDA

Manisa’nın hayvansal üretimde Türkiye’de 4.sırada, bitkisel üretimde ise 6.sırada yer aldığını vurgulayan Ak Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ise “Bu gösteriyor ki Manisa ilimizde hayvansal ve bitkisel üretimin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir” dedi.

ÇINAR AĞACI DİKTİLER

Diyarbakır-Siirt-Batman Kalkınma Projesi ekibi ve üreticiler daha sonra Manisa Süt Üreticileri Birlik Başkanı Ulvi Murat Tunca öncülüğünde Alahıdır Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ve Manisa için örnek çiftlikleri ziyaret etti. Alahıdır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bahçesine günün anısına çınar ağacı diken proje ekibi daha sonra Manisa Süt Üreticileri Birliğine ait süt toplama merkezinde süt sevkiyatını izledi. Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak ve yönetimine ziyaret eden proje ekibi ayrıca odaya ait tarım müzesini gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi