DÜ'de Palyatif Bakım Merkezi açıldı

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gül "Bu hizmetleri yapmak sağlık camiası için çok önemlidir. Çünkü bu merkezler hem hastalar hem de hasta yakınları için çok önemlidir" dedi

DÜ'de Palyatif Bakım Merkezi açıldı

Dicle Üniversitesinde (DÜ) 13 yatak kapasiteli Palyatif Bakım Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hastalar için oluşturulan merkezin açılışını DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül yaptı.

Gül ve beraberindekiler, açılışını yaptıkları merkezde tedavi gören hastalar ve yakınlarıyla görüştü.

Rektör Gül, gazetecilere, Palyatif Bakım Merkezi'nde yaşlılar ile onkolojik ve nörolojik hastalarda çıkabilen ve uzun dönem seyreden komplikasyonların tedavisinin yapılacağını söyledi.

PALYATİF BAKIM MERKEZİ

"Bu hizmetleri yapmak sağlık camiası için çok önemlidir. Çünkü palyatif bakım merkezleri hem hastalar hem de hasta yakınları için çok önemlidir." diyen Gül, şöyle konuştu:

"Dicle Üniversitesinde ilk defa böyle bir merkez hizmete giriyor. Birçok üniversitede palyatif bakım merkezi yok. Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde, kendi eğitim ve araştırma hastanelerinde palyatif bakım merkezleri açtı. Bugün burada palyatif bakım merkezi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah merkez bu tip hastalara çok önemli hizmetler verecektir."

Merkezin açılışına, DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ufuk Aluçlu, Kardiyoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nizamettin Toprak da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz