Duyan kuyruğa girdi!

Diyarbakır Belediyesinin boş kadrolar için açtığı memurluk sınavı ilanını duyan kuyruğu girdi. İşsiz vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, ortaya çıkan görüntü "işte işsizliğin" resmi dedirtti.

Duyan kuyruğa girdi!

Filiz YAŞA/Şaban YILMAZ

DİYARBAKIR-Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı zabıta, itfaiye eri ve bazı meslek grupları için 387 memur alımı için kurumun internet sitesinden ilan yayınladı. İlanı duyan işsiz vatandaşlar müracaatların yapılacağı Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Belgelerini teslim etmek için uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar uzun süre sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Memur adayları kuyrukta beklerken, yağmur sürpriziyle karşılaştı. Bu sırada görevliler dışarıda yağmura tutulan adayları içeri almak zorunda kaldı.

KPPS’den en az 60 puan alan adayların müracaat edebileceği memurluk için adaylar yazılı ve mülakat sınavlarına tabi tutulacak. Binlerce aday arasından sıyrılarak memur olmak isteyen işsizlerin birçoğu umutsuz olduklarını dile getirdi.

İLANI DUYAN KUYRUĞA GİRDİ

Ücretli öğretmenlik yaptığını ifade eden Müzeyyen Duran, “Gördüğünüz gibi sıra çok var. Bir umutla sıranın bize gelmesini bekliyoruz. Ücretli öğretmenlik yapıyorum. Memur olmak için geldim. Ama umudum yok. Kuyruğu görüyorsunuz çok kalabalık” dedi.

Daha öncede girdiği memurluk sınavlarını kazandığını ancak güvenlik soruşturmalarında sıkıntı yaşadığını anlatan İrfan Kaçmaz, ise “Umutlu değilim. Daha öncede birçok sınava katıldım güvenlik soruşturması nedeniyle beni almıyorlar. Hiçbir gerekçe göstermeden güvenlik soruşturması nedeniyle beni almadılar. Adli sicil kaydım temiz olmasına rağmen nasıl güvenlik soruşturmam kötü çıkıyor? Hala anlayabilmiş değilim” diye konuştu.

Kızının yerine müracaatta bulunduğunu kaydeden baba Haluk Kan ise şöyle konuştu:

“Ben kızım adına sıraya girdim. Kendisi Eğil’de, gelemedi. Evli ve iki çocuğu var. İşe ihtiyacı var, onun yerine müracaatı ben yapacağım. Şansımızı deneyeceğiz artık. Eğer kabul etmezlerse kızım pazartesi günü kendisi gelip müracaatını yapar artık.”

Umutlu olduğunu belirten Süleyman Kanar da,“KPSS’den iyi bir puan aldım bu yüzden işe gireceğimden umudum var. Belediyenin memur alacağını duydum ve belgelerimi hazırlayarak buraya geldim ve sıraya girdim” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz