E be Yuh Yani!

Hırsızlığın bu kadarına da pes dedirten olay. DİSKİ’nin Ofis Altgeçidi’ndeki yeraltı enerji kabloları hırsızlar tarafından sökülerek çalındı.

E be Yuh Yani!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Ofis Altgeçidi’nin yenilenmesi çalışmaları esnasında, DİSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Daire Başkanlığı’nın atık su pompalarına enerji ileten kabloların açığa çıkması üzerine hırsızlık olayı yaşandı.

200 metrelik kablo çalındı

Hırsızlık olayı esnasında 200 metre uzunluğundaki yer altı enerji kablosu (NYY) çalındı. Hırsızlık olayı üzerine Ofis Altgeçidi’nde yağmur suyu ve çevre sularının toplandığı Atık Su Terfi İstasyonu’nda bulunan havuzdaki pompalar devre dışı kaldı. Havuzdaki atık su deşarj edilemeyince bir süre su taşkını yaşandı. Sinyal kablolarının kesilmesi nedeniyle jeneratör de bir süre boşta çalıştı. Bu sebeple jeneratör akümülatörü zarar gördü.

DİSKİ çalışma başlattı

DİSKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine İkmal ve Malzeme İkmal Daire Başkanlığı’na bağlı teknik bir ekip soruna müdahale ederek sorunu geçici yöntemlerle çözdü. DİSKİ Genel Müdürlüğü sorunun kalıcı bir şekilde çözülmesi için çalışma başlattı.

Kanalizasyon Daire Başkanlığı’na bağlı bir ekip de atık su terfi istasyonunda bulunan havuzun taşması sonucu oluşan taşkını emici vidanjörlerle boşaltarak taşkının büyümesini engelledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz