Görüş Bildir

Ebedi Kardeşlik Yolunda Siyaset

AK Parti İl Başkanı Dara'dan bir ilk gerçekleştirildi. Dara, siyasi rakipleri HDP ve Hüda Par'a bayram ziyaretinde bulunarak, "ebedi kardeşlik yolunda siyaset" yapmanın, mesajını verdi. HDP ve Hüda-Parlılar da "barışa vurgu" yaptı.

Ebedi Kardeşlik Yolunda Siyaset

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı dün bir ilk gerçekleştirerek, muhalif partileri ziyaret ederek bayramlaştı. AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, beraberindeki partililerle ilk önce Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) il başkanlıklarını ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

HÜDAPAR'ın birçok defa saldırıya uğradığını anımsatan Akar, "Birçok mensubu hayatını kaybetti. Fakat sabır ve sükunet içerisinde bütün bu sıkıntıları aştılar. Siyaset arenasında sivil ve demokratik bir yarış içerisinde siyasetini yürüttü, şiddetten uzak durdu. Maalesef hep mağduriyet yaşadı, saldırılara maruz kaldı" dedi. HÜDAPAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu da İslam coğrafyasındaki çatışma ve iç savaşların bir an önce son bulmasını diledi.

Akar ve beraberindekiler daha sonra HDP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Akar, buradaki konuşmasında HDP'nin barajı aşarak Meclis'e girmesinin demokrasi açısından olumlu bir sonuç olduğunu söyledi. Akar, "HDP'nin bundan sonraki süreçte de parlamentoda bu demokratik işleyişi sürdürmesi temennisi içerisindeyiz" dedi. HDP Milletvekili Edib Berk de vatandaşa güzel yaşam sunma gayretinde olduklarını dile getirerek, "Sizin, sorunlarımıza daha duyarlı yaklaşımınızı görüyorum. Umarım Ankara'daki siyaseti biraz etkilersiniz" şeklinde konuştu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, bir ilk gerçekleştirerek siyasi rakipleri olan Halkların Demokrat Partisi ile Hür Dava Partisi'nin Diyarbakır İl Teşkilatlarını ziyaret ederek, bayramlaştı. Ziyarette, Akar, HDP’nin seçimlerde aldığı başarıya kıymet verilmesi gerektiğini vurguladı. HDP Diyarbakır Milletvekili Edip Berk ise, halka iyi bir yaşam sunma borçlarının olduğunu belirterek, bunu birlikte yerine getirmelerinin daha faydalı olacağını dile getirdi. Hüda-Par ziyaretinde Dara Akar, Diyarbakır’da ebedi kardeşliğin ve barışın tesisi konusunda da kendilerine düşen görevi yerine getirmek ve bu çerçevede işbirlikleri yapmak istediklerini dile getirdi.

HDP İL BAŞKANLIĞINA ZİYARET

AK Parti İl Başkanı Akar ve beraberindeki partililer, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'na bayram ziyaretinde bulundu. Akar ve beraberindekileri, HDP Diyarbakır milletvekilleri Edip Berk ve Çağlar Demirer, İl Eşbaşkanları Ömer Önen ve Gülşen Özer ile partililer ağırladı. Ziyarette konuşan Akar, dünyanın birçok yerinde zulüm yaşandığını belirterek, temennilerinin yaşanan zulümlerin sona ermesi olduğunu ifade etti. Herkes kendi coğrafyasında insanlık değerleri içerisinde birlikte yaşamasını başarmasını istediklerini dile getiren Akar, "Dünyada hakça kazanım eşitle bölüşüm olmadıkça dünyada bu zulüm, bu yoksulluk ve bu sefalet devam edecektir. Biz de bütün insanlık alemini kucaklıyoruz. İşte bayramlar buna vesiledir. Bayramlarda bir kez daha insan onurunun, haysiyetinin içselleştirildiğini görüyoruz. Bayram barıştır, esenliktir, kardeşliktir. Bu hisleri birlikte yaşıyoruz" dedi.

"BARIŞI SAĞLAMA KONUSUNDA İYİMSERİM"

Kentteki diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geleceklerini anlatan Akar, "Şehrimiz ve halkımız için neler yapılması gerektiğini sürekli bir araya gelerek konuşma fırsatı bulacağız. Diyarbakır’da diyalog, barış ve kardeşlik iklimi var. Ümidim bütün coğrafyaya bu iklimin yayılması. İyimserim bundan sonraki süreçte biz barış ve kardeşliği diyaloğu sağlayacağız" diye konuştu.

"HDP ÖNEMLİ BİR BAŞARI ELDE ETTİ"

Geçen seçimde HDP’nin önemli bir başarı elde ettiğini ve 80 milletvekili ile parlamentoda yer aldığını vurgulayan Akar, şunları kaydetti: "Demokrasi açısından son derece olumlu ve kıymet verilmesi gereken bir sonuçtur bu. HDP’nin bundan sonraki süreçte parlamentoda bu demokratik işleyişi sürdürmesi temennisi içerisindeyiz. Ümit ediyorum ki iktidar ortağı ya da muhalefet olarak kendisinden beklenen işlevi yerine getirecektir."

"UMARIM ANKARA’DAKİ SİYASETİ ETKİLERSİNİZ"

HDP Diyarbakır Milletvekili Edip Berk ise, Ankara’da siyasetin daha farklı olduğunu belirterek, şu ifadelerde bulundu:

"Diyarbakır’dan tabi ki sizin daha duyarlı bizim sorunlarımıza yaklaşımınızı görüyorum. Umarım Ankara’daki siyaseti biraz etkilersiniz. Arkadaşlar barış yolunda daha çok çalışır. Sorunlarımıza daha samimi ve içten yaklaşım olur. Sonuçta bizim halkımıza iyi bir yaşam sunma borcumuz var. Bunu birlikte yerine getirirsek daha faydalı olur. Bundan sonra da birlikte daha iyi çalışmalarda bulunmak üzere barış, özgürlük demokrasi için, insanların özgürlükleri ve hakları için mücadele yer alacağımıza inanıyoruz."

HÜDA-PAR’A BAYRAM ZİYARETİ

Akar ve partililer, HÜDA-PAR İl Başkanlığı’na bayram ziyaretinde bulundu. AK Parti heyeti burada HÜDA-PAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve partililer tarafından ağırlandı. Ziyarette konuşan Akar, bayramların sevginin, barışın ve kardeşliğin tesisinde çok önemli günler olduğunu belirtti. Diyarbakır’da sakin bir Ramazan ayı ve bayram yaşadıklarını anlatan Akar, “Fakat dünyanın birçok yerinde maalesef kan akıyor, zulüm yaşanıyor ve şiddet manzaraları var. Biz bayramı idrak ederken, şehrimizde bu bayram kucaklaşmaları yaparken, yüreğimizin bir yanı buruk. Kalbimizin bir yanı sevinç içindeyken diğer yanı buruk. Tabi öncelikle memleketimizde sonra İslam aleminde ve dünyada huzurun tesisini istiyoruz. Bunun da yolu dünya kaynaklarının adilce ve eşitçe paylaşılmasıdır. Maalesef kavganın sebebi budur” dedi.

EBEDİ BİR KARDEŞLİĞİN TESİSİ İÇİN

Diyarbakır’da ebedi bir kardeşliğin ve barışın tesisi konusunda da üzerlerine düşen mesuliyeti yerine getirmek istediklerine dikkat çeken Akar, HÜDA-PAR çok önemli bir siyasi harekettir. Maalesef birçok defa saldırıları uğradı. Birçok mensubu hayatını kaybetti fakat sabır ve sükunet içesinde bütün bu sıkıntıları aştılar ve bu günlere geldiler. Son genel ve yerel seçimlerde önemli bir siyasi işlevi yerine getirdiler. Şiddetten uzak durdu ve maalesef de hep mağduriyet yaşadı. Saldırıya maruz kaldı. Biz de hem kardeşlerimizle bayramlaşma yapalım hem dayanışma içerisinde olalım ve bundan sonraki süreçte Diyarbakır ve coğrafyamızsın selameti için işbirliği yapalım istiyoruz” diye konuştu.

“SİLAHLARIN SUSMASI LAZIM”

HÜDA-PAR İl Başkanı Tanrıkulu ise, temennilerinin Ortadoğu ve dünyanın her yerindeki mazlumların, baskı altında olan ve insan hakları ellerinden alan kişilerin bayramı güzel bir ortamda geçirmeleri olduğunu dile getirdi. Özellikle İslam ümmeti içerisinde yaşanan çatışmaları bir an önce sona ermesini istediklerine dikkat çeken Tanrıkulu, şunları kaydetti:

“Şiddet ve çatışma hiç kimseye fayda sağlamaz. Geçmişte kimse bunun faydasını görmedi. Ortadoğu da, Müslümanlar da, bölgemiz de görmez. Çatışmanın bir tarafa bırakılması ve silahların susması lazım. Diyalogla, konuşarak, birbirimizi anlayarak ve birbirimizin temel hak ve hukukuna riayet ederek sorunları aşılabileceğine inanıyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi