Görüş Bildir

Eğil, Turizm cenneti oluyor

Tarihi ve turistik mekanlara sahip olan Eğil'de yürütülen restorasyon ve çevre düzenlemesiyle, bölgenin turizm cenneti olmaya aday.

Eğil, Turizm cenneti oluyor

Bir süreden beri sürdürülen Eğil ilçesindeki tarihi ve turistik mekanların restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları son aşamaya gelirken, İl Valisi Mustafa Toprak, Eğil ilçesinin "Turizm cenneti" olacağını söyledi.

Önceki gün Eğil ilçesine giden Vali Toprak'a Eğil Kaymakamı Murat Büyükköse, İl Jandarma Komutanı Mustafa Erdem, Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen ve diğer yetkililer eşlik etti.

EĞİL BARAJI GÖLÜ

İlk olarak Eğil Baraj Gölü kenarında Diyarbakır Valiliği koordinesinde Eğil Kaymakamlığı tarafından yürütülen ve Karacadağ Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları kapsamında finanse edilen “Ekoturizm ve Turizm Altyapısı Geliştirilmesi” Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Toprak, Proje çalışmaları kapsamında yapılan Bungalov tipi evlerle iligili bilgi aldı.

EKO TURİZM MERKEZİ

"Proje kapsamında baraj gölü kıyısında 7 tanesi 30 metrekare, 2 tanesi de 50 metrekare olmak üzere toplam 9 adet bungalov tipi ev inşa edildi. Bungalov evler 1 salon bir oda, Amerikan tipi mutfak, WC ve Banyo’dan oluşan" yapıyla ilgili İl Valisi Toprak “Eğil yakın bir zamanda önemli bir İnanç, Doğa, Tarih Turizmi ile Eko turizm merkezi olacak”

YAPILAR ACİL BİTİRİLSİN

Projedeki eksikliklerin de bir an önce tamamlanması talimatını veren Toprak, “Öncelikle çevrenin temiz olması gerekiyor ve gelen insanların buradaki güzelliklere hayran kalıp başkalarının gelmesi için öncülük etmesi gerekiyor. Eğil’in yakın bir zamanda önemli bir İnanç, Doğa, Tarih Turizmi ile Eko turizm merkezi olacağını ve buna paralel olarak ilçe ekonomisinin çok daha iyi bir seviyeye ulaşacağını söyledi. Öncelikle çevrenin temiz olması gerekiyor ve gelen insanların buradaki güzelliklere hayran kalıp başkalarının gelmesi için öncülük etmesi gerekiyor. Onun için temizliğe çok önem verelim” dedi.

Vali Toprak daha sonra Peygamber kabirlerinin bulunduğu Ziyaret Tepesine geçerek burada yapımı devam eden cami, misafirhane ve türbeleri gezerek incelemelerde bulundu. Yetkililere görmüş olduğu eksikliklerin giderilmesi konusunda talimat veren Vali Toprak işçilerle ve ziyarete gelen vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi