Eğitim Gördüler Gezip, Eğlendiler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla 2016-2017 eğitim döneminde 5 farklı branşta açtığı atölyelerden bin 194 çocuk faydalandı.

Eğitim Gördüler Gezip, Eğlendiler

Kentin tarihi ve turistik yerlerine düzenlenen geziler ile organize edilen uçurtma şenliği ve lunapark etkinliklerine katılan yüzlerce çocuk , hem tarihi mekanları tanıdı hem de gönüllerince eğlendi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, çocukların sosyal gelişimlerine yönelik bu yıl Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda açtığı matematik ve akıl oyunları, bilgisayar, drama, koro ve bağlama atölyelerden bin 194 çocuk faydalandı. Çocukların,2016-2017 eğitim dönemi boyunca atölyelerde gördükleri eğitimler, 1 Haziran’da tamamlanırken, Büyükşehir Belediyesi, bahar aylarında kentin tarihi ve turistik yerlerini tanıtmak amacıyla geziler ile uçurtma şenliği ve lunapark etkinlikleri düzenledi. Etkinlere katılan yüzlerce çocuk, hem kentin tarihi mekanlarını tanıma fırsatı buldu hem de etkinliklerde gönüllerince eğlendi.

245 çocuk matematiği eğlenerek öğrendi

Büyükşehir Belediyesi’nin, birçok öğrencinin korkulu rüyası olan matematiği sevdirmek amacıyla Sümerpark’ta oluşturduğu ve çeşitli oyunların da yer aldığı Matematik ve Akıl Oyunları Atölyesi’nden 245 öğrenci faydalanarak matematiği öğrenmeye çalıştı.

Çocukların kişisel gelişimleri ve özgüven kazanmaları açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Drama Atölyesinde ise eğitim dönemi boyunca 370 çocuğa ders verildi.

Çocuklar öğrendiklerini sahnede sergiledi

Çocuklara sanatı sevdirmek amacıyla açılan Koro ve Bağlama Atölyesi’nden 181 çocuk yararlandı. Eğitim döneminde performanslarıyla dikkat çeken çocuklar, Hıdırellez Şenlikleri kapsamında 5 Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Solistler Geçidi Konserinde sahne aldı. Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve Hintçe olmak üzere farklı dillerde birçok ünlü sanatçının şarkılarını seslendiren çocuklar, gösterdikleri performanslarıyla izleyicileri büyüledi.

Çocuklar bilgisayar programlarını öğrendi

Çocukların güvenli internet ve bilgisayar kullanımını öğrenmesi için oluşturulan Bilgisayar Atölyesi’ne katılan 370 çocuk, eğitimlerini başarıyla tamamladı. Çocuklar ayrıca atölye sayesinde bilgisayarın donanımları, temel bilgisayar, photoshop ve Microsoft Office programlarını öğrendi.

Risk altındaki çocukları koruma

Bünyesinde 506 kayıtlı çocuk bulunduran Risk Altındaki Çocukları Koruma ve Çocuk İstismarı ile Mücadele Merkezi’nin (RODİ) 5 aylık çalışmalarından 324 çocuk faydalandı. RODİ bünyesinde açılan Çocuk Hakları Atölyesi’ne 32 çocuk katıldı. Hayvanları sevme, tanıma, haklarını öğrenme ve çevreye karşı duyarlı olmak amacıyla oluşturulan Ekoloji Atölyesi’nde 120 çocuk eğitim gördü. Gelişimleri için oldukça önemli bir yere sahip olan Psikodrama Atölyesi’ne ise 172 çocuk eğitim dönemi boyunca katılım sağladı.

Çocuklar, tarihi ve turistik mekanları gezdi

Bahar aylarında havaların ısınmasıyla birlikte 2016-2017 eğitim döneminde atölyeler dışında çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerde düzenlendi. Kentin tarihi önemini çocuklara kavratmak amacıyla tarihi ve turistik mekanlara gerçekleştirilen gezilere 100 çocuk katıldı. 25 çocuğun 4 grup halinde katıldığı gezi etkinliklerinde miniklerin yiyecek ve içecek ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.

Uçurtma şenliğiyle çocuklar stres attı

Kırklar Dağı’nda çocuklara yönelik uçurtma şenliği düzenlendi. Çocukların yiyecek, içecek ve uçurtma ihtiyaçlarının ücretsiz olarak karşılandığı etkinlikte, miniklerin uçurtma uçurtmaları dışında doğa ile baş başa zaman geçirerek stres atmaları sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Elazığ yolu üzerinde bulunan MED A.Ş. Deve Geçidi Tesisleri’nde çocuklara yönelik piknik organize etti. Yapılan etkinliğe 70 çocuk katıldı.

Çocuklar lunaparkta doyasıya eğlendi

Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı içinde dezavantajlı çocukları lunaparka götürerek doyasıya eğlenmelerini sağladı. Etkinlikten daha önce lunaparka gitme şansı bulamayan 210 çocuk faydalandı. Yine aynı etkinlik kapsamında Çermik ilçesi kırsal mahallelerindeki ilkokullarda eğitim gören 120 çocuk, kentte getirilerek lunaparka götürüldü.

Oyun odalarından 170 çocuk yararlanıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin Sümerpark Ortak Yaşam Alanı, Ben u Sen, Yeniköy ve İskanevleri Sosyal Konutlarında açtığı toplam 7 oyun odasında, 3-5 yaş arası 170 çocuk eğitim görüyor. Okulların tatil olması ile birlikte eğitime 15 gün ara verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz