Görüş Bildir

Eğitim melekleri

Öğretmen Sarayköylüoğlu, "İnsanda tedirginlik oluyor ama öğretmenlik çok kutsal bir meslek olduğu için bu tedirginliğin önüne geçiyor. Her şeye rağmen görevimizin başındayız"

Eğitim melekleri

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde mesleğe yeni başlayan 80 öğretmen düzenlenen törenle yemin ederken, meslek aşkının her şeyin ötesine geçtiğini gözler önüne serdiler.

Diyarbakır Hipodromu'nda Öğretmenler Günü dolayısıyla yeni göreve başlayan öğretmenler için etkinlik düzenlendi. Yeminlerini eden taze öğretmenler, şarkılar seslendirildi. Öğretmen Pınar Sarayköylüoğlu, Muğla'da oturduğunu ve bölgeye ilk defa görev nedeniyle geldiğini söyledi.

Terör olayları nedeniyle ilk başlarda endişe duyduklarını fakat burayı gördükten sonra kaygılarının sona erdiğini aktaran Sarayköylüoğlu, "Tam atandığım dönemde terör olayları başladı. Ege'den çıkmamış biri olarak korkuyordum. İnsanda tedirginlik oluyor ama öğretmenlik çok kutsal bir meslek olduğu için kaygının önüne geçiyor. Her şeye rağmen görevimizin başındayız" ifadesini kullandı.

Çınar halkının ve ilçedeki meslektaşlarının kendilerini çok iyi karşıladığını vurgulayan Sarayköylüoğlu, "Bunlar da bizi rahatlattı" dedi.

Sarayköylüoğlu, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde bazı okullarda terör eylemleri nedeniyle eğitim verilemediğini, bu durumun hem öğrencileri hem de öğretmenleri etkilediğini dile getirerek, "Öğrencilerin öğretmenlerine, öğretmenlerin de öğrencilerine en kısa sürede kavuşmasını istiyoruz. Gerçekten bu çok farklı bir özlem. Öğretmenler için öğrencileri çok farklı, bazen kendi çocuklarınızdan bile önde gelebiliyor. inşallah bu olaylar yaşanmaz" diye konuştu.

"NEREDE OLDUĞUNUZUN ÖNEMİ YOK"

İstanbul'dan geldiğini belirten öğretmen Bengü Kılıç da terör olayları nedeniyle tedirgin olduklarını ancak her şeye rağmen eğitime devam ettiklerini söyledi.

Terörün asıl amacının da zaten insanları korkutmak olduğuna işaret eden Kılıç, şöyle devam etti: "Çocuk, her yerde çocuktur ve bu topraklarda olanlara her bilgiyi vermek zorundasınız. Bunu burada veriyoruz ve nerede olduğunuzun önemi yok. Burada öğretmenlik yapmayan anlamaz. Yol, su, elektrik sıkıntısı var ama bu bizim mesleğimiz. Çalışıp öğrencilerimize bir şeyler veriyoruz. İster Ankara'nın merkezinde olsun ister Çınar'ın herhangi bir köyünde olsun fark etmiyor".

Öğretmenlerden Samet Yakın, son zamanlarda yaşanan terörden kaygı duysalar da meslek aşkının her şeyin üzerine geçtiğini ifade etti.

"ÖĞRENCİLERİMİN BANA GÜLÜMSEMESİ YETİYOR"

Diyarbakır doğumlu olan öğretmen Sultan Yaşar, bölgeye ilk defa gelen meslektaşlarına yardımcı olmaya çalıştıklarını anlattı.

Kırsalda görev yaptığını ve bunun kendisini de zorladığını ifade eden Yaşar, şunları kaydetti:

"Diyarbakırlı olmama rağmen çok zorlandım. Batıdan gelen arkadaşlar daha fazla zorlandılar. Çünkü onlar, buradaki yaşamı hiç bilmiyorlar. Ancak sınıfa girdiğimde öğrencilerimin bana gülümsemesi yetiyor, mutlu oluyorum. Çocuk sevgisi bambaşka ve çocukları sevdikten sonra her şeyi çözebiliyorsun. Batıdan gelen öğretmenlerimiz, endişe ve korkuya kapılmasınlar. Buradaki insanların sıcaklığını gördükten sonra bu fikirlerini değiştireceklerine inanıyorum".

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi