Eker'i eleştirdi, tehditler aldı!

"Büyüktimur'la Gündem" programına yorumcu olarak katılan Abdulkadir Arslanoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Eker'i programda eleştirdiği için "ölüm tehdidi" aldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Eker'i eleştirdi, tehditler aldı!

Filiz YAŞA/M. Emin FİDAN

DİYARBAKIR-Uzay Haber Televizyonda canlı olarak ekranlara gelen ve reyting rekorları kıran “Büyüktimurla Gündem” programına yorumcu olarak katılan Abdulkadir Arslanoğlu, kendisini AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’in yakını olduğunu iddia eden R.Ç tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek, suç duyurusunda bulundu.

Büyük bir beğeniyle izlenen “Büyüktimurla Gündem” programına yorumcu olarak davet edilen Abdulkadir Arslanoğlu, önceki günkü yayında Diyarbakır’ın siyaset gündemine ilişkin diğer konuklarla birlikte yaptığı değerlendirmede, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet mehdi Eker'i eleştirmişti. Eker'in yanlış politikaları yüzünden, Diyarbakır'da AK Parti'nin sürekli oy kaybına uğradığını ifade eden Arslanoğlu'nun bu eleştirisinden vazife çıkaran bazı kesimler, Arslanoğlu’nu telefonla arayarak, ölümle tehdit etti.

Duruma tepki gösteren Arslanoğlu, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek, kendisini ölümle tehdit eden R,Ç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konuya ilişkin Diyarbakır Söz'e açıklamalarda bulunan  Arslanoğlu, programı sosyal medya hesabında paylaştıktan sonra numarasını tanımadığı bir kişi tarafından arandığını ve bu şahsın kendisiyle yüz yüze görüşmek istediğini söyledi.

“ARAYAN KİŞİ EKER’İN ÇOK YAKINIYIM DEDİ”

Arslanoğlu, görüşme ısrarını geri çevirdiğini bunun üzerine sahsın kendisini tehdit ettiğini belirterek, “Bu ülkede insanları tehdit etmek bu kadar kolay mıdır? 2 akşam önce UZAY HABER TV ekranlarında Sayın Ömer Büyüktimur’un moderatörlüğündeki bir programa konuşmacı sıfatıyla katılmıştım. Nezaket sınırları içerisinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ile alakalı sitemlerimizi, serzenişlerimizi ve eleştirilerimizi ifade etmiştik. Daha sonra bu görüntüleri ben sosyal medya hesabımdan paylaşmıştım. Beni adının R.Ç olduğunu öğrendiğim bir kişi telefonla aradı. Mehdi Eker ile 15 yıllık yol arkadaşlıklarının olduğunu, Mehdi Eker’in kardeşi olduğunu, kendisine çok yakın olduğunu söyledi. Sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız bu paylaşımların olmaması gerektiğini ifade etti ve bizimle ısrarla görüşmek istedi” dedi.

“İNŞALLAH SAYIN MEHDİ EKER, BU TEHDİT OLAYINDAN HABERDAR DEĞİLDİR”

Temennisinin durumdan Mehdi Eker’in haberdar olmaması olduğunu ifade eden Arslanoğlu, şöyle devam etti.

“Biz kendisiyle görüşmek istemediğimizi, müsait olmadığımızı söyledikçe o ısrarla görüşmek istediğini tekrar etti. Son olarak bizden bir sonuç alamayacağını görünce bu defa hakaret etmeye başladı. Ağza alınmayacak hakaretleri sarf etmeye başladı. Bizim Allahımızdan ve Rabbimizden başka kimseden bir korkumuz yoktur. Yukarda rabbimiz, devletimiz, kolluk güçlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz, yargımıza olan itimadımız, inancımız sonsuzdur. Dolayısıyla bizi Mehdi Eker’in yakını olduğunu ifade ederek, arayıp ölümle tehdit eden R.Ç isimle alakalı şimdi kolluk kuvvetlerine şikayet dilekçemizi vereceğiz. Yargın ve kolluk kuvvetlerinin lazım geleni yapacağına inancımız sonsuzdur. Bu ülkede insanlar birilerini arayıp, ölümle tehdit edemeyeceğini bilmeliler. İnsanlar saygı sınırları içerisinde birbirlerini eleştirebilmelidir. İnşallah Sayın Mehdi Eker, bu tehdit olayından haberdar değildir. Eğer bu sayın mehdi ekerin bilgisi dahilinde olmuşsa bu bir faciadır. Temennim odur ki bundan haberi yoktur.”

Kaynak: Diyarbakır Söz