Görüş Bildir

Ekonomiye Kayyum Atanmıştır

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, hükümetin Amerika merkezli bir firmadan danışmanlık alması ile ilgili olarak,“McKinsey Türkiye’ye atanmış bir kayyumdur” dedi.

Ekonomiye Kayyum Atanmıştır

Bozan, partisinin il binasında son gelişmelere basın açıklaması düzenledi. Açıklamasına önceki gün Batman'ın Gercüş ilçesindeki terör saldırısını kınayarak başlayan Bozan, “Barış, huzur ve kardeşlikten bahsedenlerin her türlü terör, şiddet, kan ve gözyaşı akıtmaktan artık vazgeçmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

“FESTİVALİN İPTALİ DOĞRU OLMAMIŞTIR”

Diyarbakır Kültür ve Karpuz Festivali’nin tasarruf tedbirleri kapsamında iptal edilmesini eleştiren Bozan, “Bilindiği gibi Diyarbakır’ın en önemli tanıtım ürünlerinden biri, Diyarbakır karpuzudur. 8’incisi 22-23 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanan festival, kamuda tasarruf tedbirleri bahanesiyle iki gün kala Belediye tarafından iptal edildi. Diyarbakır için çok önemli olan bu tanıtıcı festivalin iptali doğru olmamıştır. Tasarrufsa başka yerlerde yapılmalı diye düşünüyoruz” dedi.

“ÜLKEDE BİRLİK BERABERLİK VE HUZURU TEMİN EDECEK DİL KULLANILMALI”

ABD’li McKinsey şirketinden danışmanlık alınmasını Türk ekonomisine kayyum atamak olarak nitelendiren Bozan, şunları kaydetti:

“Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, McKinsey tartışmalarına ilişkin, yapılan yorumlara cehaletten değilse ihanettendir dedi. Ülke olarak, hem içerde hem dışarıda zor bir süreç yaşamaktayız. Her zamandan daha çok barış ve huzura ihtiyacımız vardır. Başta siyasi parti liderleri ve mensupları olmak üzere herkesin bu ortamı temin edecek bir dil ve üslubu kullanması gerekir. Özellikle iktidarın buna daha çok dikkat etmesi gerekir. İktidar, kendisi gibi düşünmeyen, farklı çözüm öneren herkesi hain diye itham etmektedir. Bu çok tehlikeli bir zihniyettir. İktidar yetkililerinin bu tavırdan acilen vazgeçmesi gerekiyor. Herkes biliyor ki bu McKinsey basit bir şirket değildir. 90 yıla yakın bir geçmişi olan, ABD ve İsrail’in çıkarını gözeten, ABD’nin sömürü kurumlarından olan, ancak danışmanlık kılıfı giydirilmiş uluslararası bir şirkettir. Açık ve net olarak söylüyoruz, McKinsey Türkiye’ye atanmış bir kayyumdur. Bu iktidar kayyum atamakta rekor kırmış ve en sonunda kendine de kayyum atamıştır. Bizi üzen,  yürütülen yanlış politikalardır, Türkiye’ye danışmanlık ismiyle de olsa ABD’li bir şirkete danışmanlık ücretinin verilmesinden hicap duyuyoruz. Meclisimiz yok mu, Sayıştay ve Danıştayımız yok mu? Ülkemiz ve Milletimiz bunu hak etmiyor.”

“HERKES FERYAT EDİYOR”

Son olarak son aylarda artan enflasyon ve zamlara değinen Bozan, “Yüzme bilmeyen bir kişinin suya düşerken boğulmamak için çırpınması gibi vatandaşlarımızda bugün, sağanak yağmur gibi yağan zamlarla boğuşmaktadır. Doğalgaz ve elektriğe iki ayda yüzde 27 Sanayide yüzde 46.5 zam geldi. Her ne kadar Pazar ve marketteki enflasyon 3 katıda olsa TÜİK açıklamasına göre enflasyon  yüzde 24.5 la tavan yaptı. Marketler pazarlar ateş pahası. Sanayici, esnaf, nakliyeci, çifçi, fırıncı, işçi, memur, emeklisi. Herkes feryat ediyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi