Elazığ Caddesi'nde asfalt çalışması devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, Elazığ Caddesi’nin Dağkapı ve Seyrantepe Köprülü Kavşağı arasındaki kısımda başlattığı sıcak asfalt çalışması devam ediyor.

Elazığ Caddesi'nde asfalt çalışması devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde başlattığı asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Elazığ Caddesi’nde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gündüz saatlerinde asfalt sökme çalışması yürütüyor, gece saatlerinde ise caddeye sıcak asfalt seriyor.

Trafik akışının yoğun olduğu caddeyi hızlı bir şekilde asfaltlamak için çalışmalarını gece gündüz yürüten ekipler, Dağkapı Kavşağı ve Seyrantepe Köprülü Kavşağı arasında gidiş geliş yönünde 6 km uzunluğundaki Elazığ Caddesi'ne 18 bin ton sıcak asfalt sererek binder tabakası çalışmasını tamamladı.

12 bin ton asfalt daha serilecek

Elazığ Caddesi’nde hem bordür taşları yenilenme hem de asfalt serme çalışmaları yürütülüyor. Bordür taşları yenilendikten sonra Elazığ Caddesi’ne aşınma tabakası için 12 bin ton daha sıcak asfalt dökülecek. Elazığ Caddesi’ne toplam 30 bin ton sıcak asfalt serilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz