Görüş Bildir

Elazığ Caddesi’ndeki yenileme çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyemizin, Elazığ Caddesi’nde başlattığı yol genişletme ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Yol genişletme çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol genişliğini 40 metreye, şerit sayısını bisiklet yolu da dahil olmak üzere 7’ye çıkarmayı hedefleyen Belediyemiz, kolordu duvarının yıkılmasıyla genişleyen yolda asfalt çalışmalarını tamamladı, kaldırımları da proje doğrultusunda düzenlemeye başladı.

Elazığ Caddesi’ndeki yenileme çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyemizin, Yenişehir Belediyesi ve Milli Savunma Bakanlığı İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı ile yaptığı üçlü protokol doğrultusunda Elazığ Caddesi’ndeki yol genişletme çalışmaları devam ediyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen “Elazığ Caddesi Yol Genişletme” çalışmaları, Dağkapı ve Seyrantepe güzergahında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltarak rahatlatmak, toplu taşıma araçlarının geçişi için tercihler sunmak, transit otobüs yolunun oluşturulmasını sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor.

 Yol genişletme çalışmaları doğrultusunda şimdiye kadar Prof. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi ‘nde Migros mevkiinden Sosyal Sigortalar Hastanesi’nin bulunduğu iki cadde birleştirilerek 500 metrelik yeni alternatif yol açıldı. Ardından 7. Kolordu Komutanlığı’na ait askeri duvarın 10 metre geriye çekilmesi çalışmaları tamamlanarak, duvarın yıkımı tamamlandı. Yıkımın tamamlanmasıyla trafiğin iki gidiş iki geliş şeklinde aktığı caddenin yıkılan kısımda düzenleme çalışmaları başladı.

YENİ ŞERİTLER ASFALTLANDI

Malzeme seriminin yapılmasının ardından Yol Yapım ve Altyapı Kordinasyon Daire Başkanılğı’na bağlı ekiplerce asfaltlanarak eski asfaltla aynı hizaya getirilen yolda, ekipler proje doğrultusunda düzenleme çalışmalarına başladı.

Duvarın geriye alınmasıyla, 30 metre olan yolun genişliği 40 metreye çıkarken, caddeyi üç gidiş üç geliş ve bir bisiklet yolu olmak üzere şerit sayısını 7’ye çıkarma çalışmaları devam ediyor.

KALDIRIMLAR DA DÜZENLENİYOR

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, proje doğrultusunda Elazığ Caddesi’ndeki kaldırımları da düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası karşısında başlayan kaldırım çalışmaları, cadde üzerindeki yüksek gerilimli elektrik hatlarının DEDAŞ tarafından yeraltına alınmasıyla, Seyrantepe Köprülü Kavşağı’na kadar devam edecek.  Ekim ayı sonunda tamamlanacak çalışmalar kapsamında cadde dekoratif direklerle aydınlatılacak ve 600 adet çınar ağacı refüjlere dikilecek. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi