Elçi'nin soruşturması etkin yürütülmüyor!

Sur’da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için düzenlenen eylemde, faillerin belli olduğu, ancak tek bir kişinin dahi soruşturma dosyasında ifadeye çağırılmadığı vurgulanarak, "soruşturma etkin yürütülmüyor" iddiasında bulunuldu.

Elçi'nin soruşturması etkin yürütülmüyor!

Diyarbakır Barosu, Sur'da öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle adliye önünde 69’uncu kez toplandı. Avukatların cübbeleriyle katıldığı eylemde, Kürtçe ve Türkçe "Seni Unutmayacağız" pankartı açıldı. Bu haftaki eyleme CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. Açıklamada konuşan Baro Başkanı Ahmet Özmen, Elçi’nin failleri ve olayın arkasındaki karanlık güçlerin açığa çıkması için eylemin devam edeceğini ifade etti.

‘TEK BİR KİŞİ DAHİ İFADEYE ÇAĞIRILMADI’

Sezgin Tanrıkulu ise, Elçi’nin yaklaşık 15 ay önce katledildiğini, ömrünün mücadeleyle geçtiğini anımsattı. Tanrıkulu, “Şimdi aynı akıbete kendi soruşturma dosyasının maruz kalması bizler açısından utanç vericidir. Maalesef 15 aylık süre içinde etkin bir soruşturma yapılmadı. Gerçek faillerin açığa çıkması yönünde bir çabanın olmadığını biliyoruz. Aynı gün boş kovanlar toplansaydı olay yerinde, belki bugün failler ortaya çıkmış olacaktı. Şuanda bile Yenikapı Sokak'ta görevliler ile ilgili olarak bir işlem yapılsa muhtemel failler de ortaya çıkacaktır. Çünkü olayın olduğu anda ateşin hangi taraftan yapıldığı bellidir. Aşağı yukarı kimin olduğu bellidir. Ama hiç kimse şüpheli dahi soruşturma dosyasında ifadeye çağırılmadı. Bu bile tek başına soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmediğini gösteriyor. Bizler sağ olduğumuz sürece Diyarbakır Barosu var olduğu sürece bu anmayı yapacağız. Faillerin açığa çıkması için çabamız sürecek” dedi.  Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eyleminde bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz