Görüş Bildir

Elektrik kontağından çıkan yangın fabrikayı kül etti

Diyarbakır'da elektrik kontağından çıkan yangın, kilitli parke taşı fabrikasını kullanılamaz hale getirdi.

Elektrik kontağından çıkan yangın fabrikayı kül etti

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan kilitli parke taşı fabrikası elektrik kontağından çıkan yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Yangın, Diyarbakır-Silvan Karayolu'nun 7'nci kilometresinde önceki gece saat 04.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kıtılbıl Mahallesi'nde bulunan kilitli parke taşı farikası elektrik kontağı nedeniyle yandı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri olay yerine anız yangını ihbarıyla geldiği için fabrika yangınını söndürmekte yetersiz kaldı. Ekipler daha sonra takviye isteyerek yaklaşık 2 saate yangını kontrol altına aldı.

Çıkan yangınla ilgili konuşan fabrika ortaklarından Ramazan Elbat, "Fabrikamız yaklaşık 5 yıldır üretim yapmaktaydı. Daha önce burada bir fabrika vardı ancak atıl durumdaydı burayı toparladık, istihdam ettik ve yeni makinalar aldık. Yaklaşık 40 çalışanımız var, aileleri de hesaplarsak 200'e yakın kişi buradan ekmeğini kazanıyor. Fabrikamız elektrik kontağından çıkan bir kıvılcımla iç izolasyonun yanması sonucu yangın tüm fabrikayı sardı. Kıvılcımları yaklaşık 2000 litrelik yakıt deposuna sıçramasıyla patlama meydana geliyor ve meydana gelen patlama nedeniyle yangın fabrikanın geneline yayılıyor. Bundan dolayı söndürülmesi uzun süre aldı çünkü yanan yağın söndürülmesi zordur." dedi.

Elbat,"Şu an fabrika bitik durumda üzüntümüz bu kadar insanın işsiz kalması, mağdur olmasıdır. Gelen işçi arkadaşların o göz yaşları bizi çok etkiledi. Buradaki maddi zarardan çok onların o ruh hali bizi etkiledi.  Taktiri ilahi kaderde bu da varmış, malum bölgemizde zaten işsizlik sorunu var. Birkaç arkadaşın bir araya gelerek oluşturdukları bu iş yerinin yanması, işçilerin işsiz kalmasından dolayı üzüntülüyüz."

Devletten destek beklediklerini söyleyen Elbat, Malum şu anda Türkiye'nin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlar ortada. Ekonomik olarak bir burhan içerisindeyiz, işletmeler kapanıyor devlet işsizliğin olmaması için yatırımlar, teşvikler de bulunuyor. Bölgemiz kan ağlayan bir bölge bu konuda devletin duyarlı olmasını bu kakar istihdam sağlayan bir işletmeye el atmalarını en azından bir teşvikle yeni makine alınıp bu insanların iş sahibi olmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Fabrika bekçisi Ramazan Çerik de yangını fark ettiği gibi itfaiye ekiplerine ve fabrika sahiplerine haber verdiğini söyledi. Çerik, yangının çıkması ve fabrikanın tümüne yayılma süresinin en fazla 15-20 dakika içerisinde olduğunu ifade etti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi