Emniyet kemerinizi takın

Diyarbakır Polisi, Emniyet Kemerinin Önemini Uygulamalı Anlattı

Emniyet kemerinizi takın

DİYARBAKIR-Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Ulu Camii Meydanı'nda kurduğu uygulamalı projelerde vatandaşlara emniyet kemerinin önemini ve sarhoş olarak araç kullanmanın yanlışlıklarını anlattı. Meydana kurulan 360 derece dönebilen otomobile vatandaşları bindiren emniyet yetkilileri, emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Otomobil ters döndüğünde emniyet kemeri bağlamayan vatandaşlar, araç içinde savrulurken, emniyet kemerini bağlayanlar ise hiçbir sorun yaşamadı.

ULU CAMİ ÖNÜNDE UYGULAMALI

 

Otomobile binen Ahmet Gündüz, emniyet kemerini bağlamadığı için araç içinde savrulduğunu ifade etti. Emniyet kemerinin güvenlik açısından çok önemli olduğunun farkına vardığını dile getiren Gündüz, "Bundan sonra otomobile bindiğimde muhakkak emniyet kemerini takacağım. Kaza olması durumunda belki de emniyet kemeri hayatımı kurtaracak. Bunu bize anlattığı için emniyetimize çok teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARIN İLGİSİ YÜKSEK

 

Diyarbakırlı vatandaşlar, bunun dışında alkollü sürücülerin durumunu yaşatan 'sarhoş gözlüğü' de taktı. Dubaların arasında zikzak çizdikten sonra duran topa vurmaya çalışan vatandaşlar, komik durumlar yaşadı. Bazı vatandaşlar, hemen ayaklarının dibinde duran topa vurmakta epeyce zorlandı, bazıları ise topa sadece dokunabildi. Bu şekilde sarhoşluğun farkına varan vatandaşlar, alkollü olarak otomobil kullanmanın çok yanlış olduğunu anladıklarını dile getirdi. Bu hizmetlerinden dolayı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür eden vatandaşlar, bu gibi projelerin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz